• Home
  • Sănătate
  • 10 super alimente care au grijă de ficatul tău – Consumă-le cât mai des pentru a preveni bolile de ficat

10 super alimente care au grijă de ficatul tău – Consumă-le cât mai des pentru a preveni bolile de ficat

Ficatul este sistemul de filtrare al organismului. Acesta poate curata pana la 1450 de mililitri de sange pe minut. Are grija de chimicalele din organism si este organul principal care are grija de metabolizarea medicamentelor.

Ficatul de asemenea regleaza volumul de sange din organism si secreta bilia in intestin. Aceasta susbstanta contine deseuri ale ficatului si te ajuta sa digeri grasimile.

Alimente pe care le poti consuma pentru a vindeca ficatul:
1. Banane – Bananele contin oligozaharide, un prebiotic care hraneste bacteriile bune din intestin. Aceasta fibra scade nivelul de trigliceride din ficat, ajutandu-l sa se regenereze mai usor

2. Ghimbirul – Aceasta radacina are multe benefici pentru sanatate, dar cand vine vorba de ficat, ghimbirul ajuta la regenerarea ficatului in cazul daca afectiunea acestuia este cauzata de icter sau de blocaj biliar.

3. Cartof dulce – Aceasta leguma plina de amiton a fost oferit unor soricei din de 7 saptamani care sufereau de problemele de ficat subacute datorate alcoolului, iar rezultatele au fost uimitor de favorabile

4. Turmericul – Tuemricul previne afectiunile ficatului cauzate de excesul de fier, de excesul de alcool, datorate blocajului biliar sau a expinerii la anumite chimicale.

5. Ciulin de lapte – Ciulinul de lapte este cunoscut pentru abilitatile sale de vindecare a ficatului datorate flavonoidelor.

Ciulinul de lapte are activitati antioxidante si antifibrocitice care reduc cantitatea de grasime din ficat.

6. Papadie – Aceasta planta are utilizari medicinale uimitoare. De fapt, este un potential diuretic si are activitati antioxidante si poate ajuta la prevenirea sindromului metabolic care contribuie la bolile de ficat.

7. Uleiul de seminte negre – Uleiul de seminte negre protejeaza impotriva stresului oxidativ, astfel ca ajuta ficatul sa nu fie la fel de afectat de problemele cauzate de chimicale si toxine.

8. Legumele crude – Legumele crucifere, citricele si uleiul de seminte de ras, toate au beneficii chemopreventine si sunt benefice pentru ficat.

9. Vitamina E – Vitamina E este benefica pentru non-diabetici si previne afectiunile ficatului cauzate de anumiti factori de risc precum diabet sau obezitate.

10. Consuma ficat – Da, pentru a-ti mentine ficatul sanatos, consuma.. ficat! Acest organ contine toate ingredientele de care are nevoie organismul tau sa fie sanatos.

Pentru cele mai bune rezultate, alege ficatul de vita crescuta cu iarba organica si nu manca mia mult de 2 portii pe saptamana.
Aceste alimente te pot ajuta sa iti mentii ficatul sanatos, insa trebuie consumate cu moderatie. Cel mai bine ar fi sa intrebi medicul pentru a depista exact cauza afectiunii ficatului si cum il poti trata.


Distribuie