• Home
  • Știri
  • 5 Băuturi benefice înainte de culcare pentru a ajuta la gestionarea greutății

5 Băuturi benefice înainte de culcare pentru a ajuta la gestionarea greutății

Lupta cu excesul de greutate este o preocupare comună pentru mulți oameni. În Statele Unite, 75% dintre americani se confruntă cu supraponderabilitate, iar 33% dintre ei sunt chiar obezi, potrivit Institutului Național de Sănătate. Obezitatea este asociată cu diverse afecțiuni, inclusiv insomnie și alte tulburări de somn.

Studiile realizate la Universitatea din Chicago au arătat că privarea de somn poate afecta metabolismul și nivelul hormonilor, exacerbând problema greutății. Pentru a ajuta la gestionarea greutății și la îmbunătățirea calității somnului, iată cinci dintre cele mai bune băuturi pe care le poți consuma înainte de culcare:

Lapte: Un pahar de lapte, fie că este rece sau cald, poate promova un somn odihnitor. Acesta conține niveluri ridicate de calciu și triptofan, care sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a induce starea de somn și relaxare. Proteina de cazeină din lapte este eliberată treptat în organism, susținând construirea și menținerea masei musculare în timpul repausului.
Băutura cu mere și Psyllium: Această băutură ajută la limitarea absorbției grăsimilor din intestin și facilitează transformarea grăsimilor în acizi grași utili organismului. Studii au arătat că merele contribuie la scăderea în greutate, iar Psyllium, o fibră solubilă, ajută la accelerarea tranzitului intestinal și eliminarea eficientă a toxinelor.
Pentru a prepara băutura, amestecă un măr (tăiat cu coajă) și o ceașcă de apă rece într-un blender până obții un amestec omogen. Adaugă două lingurițe de pulbere de Psyllium 100% și un sfert de linguriță de scorțișoară peste amestec și bea imediat.

Suc de struguri: Acest suc conține insulina, care joacă un rol important în reglarea ritmului circadian al organismului. În plus, conține resveratrol, un antioxidant care contribuie la transformarea grăsimilor albe în grăsimi maro, cunoscute pentru arderea mai eficientă a caloriilor.

Kefir: Kefirul este o băutură fermentată ce conține bacterii benefice pentru flora intestinală. Îmbunătățind digestia și absorbția mineralelor și vitaminelor, kefirul poate susține metabolismul și poate ajuta la gestionarea greutății. Studii au arătat, de asemenea, că kefirul poate îmbunătăți calitatea somnului.

Ceai de plante relaxant: Uneori, o ceașcă de ceai de plante relaxant, cum ar fi musetelul sau melisa, poate fi benefică înainte de culcare. Aceste ceaiuri au proprietăți calmante și pot ajuta la inducerea stării de relaxare și a unui somn liniștit.
În concluzie, adoptarea unui obicei sănătos precum consumul de băuturi benefice înainte de culcare poate fi un ajutor în gestionarea greutății și îmbunătățirea somnului, contribuind astfel la o viață mai echilibrată și sănătoasă.


Distribuie