• Home
  • Știri
  • 6 lucruri care se vor intampla daca dai foc la o frunza de dafin

6 lucruri care se vor intampla daca dai foc la o frunza de dafin

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca aprinzi o frunza de dafin? Se pare ca acest condiment popular poate fi folosit nu doar in mancaruri.

Frunzele de dafin pot fi aprinse chiar in casa sau in apartament. De ce ai face asta? Cand frunza de dafin arde, emana un miros specific care poate ajuta in diverse situatii:

Combate mirosurile neplacute
– de exemplu, daca mirosul vine de la litiera animalelor de companie sau apare dupa prepararea pestelui. Daca aprinzi frunza de dafin, casa se va umple rapid de prospetime, iar acest efect va dura destul de mult.

Calmeaza
– frunza de dafin poate actiona calmant asupra oamenilor, astfel ca stresul scade, iar relaxarea se instaleaza. Este bine sa faci acest lucru dupa o zi de munca grea.

Alina durerea usoara
– pe langa efectul calmant, frunza de dafin ajuta si la combaterea senzatiilor dureroase. Desigur, nu va face fata unei dureri puternice, dar daca ai o usoara durere de cap, poate ajuta la fel de bine ca un medicament din farmacie.

Normalizeaza atmosfera din casa
– aprinzand frunza de dafin, poti imbunatati atmosfera psihologica din casa si poti echilibra relatiile dintre membrii familiei.

Imbunatateste oxigenarea
– in cazul unui atac de sufocare, frunza de dafin arsa poate ajuta la oxigenarea organismului.

Alunga insectele
– furnicile, gandacii si alte insecte urasc mirosul de dafin, asa ca cu siguranta vor uita calea catre casa ta.

Atrage vesti bune in casa
– aceasta proprietate i se atribuie frunzei de dafin in traditiile chinezesti.

De asemenea, frunza de dafin arsa este folosita pe scara larga in diverse ritualuri magice si ezoterice. Se crede ca odata cu acest miros, bogatia intra in casa, iar aura locuitorilor este curatata de orice energie negativa.

Cum sa aprinzi corect frunza de dafin
La prima vedere, nu pare sa fie nimic complicat. Dar trebuie sa tii cont de cateva nuante importante.

In primul rand, poti folosi doar frunze de dafin uscate. Altfel, nu vor arde sau vor produce doar un fum gros. Pentru o camera de dimensiuni medii,o frunza este suficienta.

Frunza de dafin trebuie aprinsa deasupra unui recipient, cum ar fi o farfurie, cu ajutorul unei chibrituri sau brichete. Cand frunza incepe sa arda, se aseaza in recipient si se duce prin toate colturile camerei. Dupa incheierea procedurii, vei simti efectul calmant.


Distribuie