• Home
  • Știri
  • 6 sfaturi pentru a avea muscate frumoase care parfumeaza gradina sau casa

6 sfaturi pentru a avea muscate frumoase care parfumeaza gradina sau casa

Apa

Muscatele au nevoie de multa apa, asa ca solul trebuie sa fie intotdeauna umed. Prin urmare, in cazul temperaturilor ridicate, udati o data sau de mai multe ori pe zi.

Iarna, in schimb, udati doar ocazional, avand grija ca solul sa nu se usuce.

Uneori, apa pe care o utilizati in mod normal poate fi nepotrivita pentru muscate din cauza continutului prea mare de calciu.

Lumina

De asemenea, muscatele au nevoie de multa lumina, mai ales daca vrei sa infloreasca! Expuneti-le la lumina, daca este posibil spre sud sau sud-est.

Temperatura optima pentru planta este intre 15 si 25 de grade. Muscatele urasc frigul si vantul, asa ca este important sa le tii la adapost iarna, plasandu-le intr-un loc luminos, dar nucu vant, in gradina sau balconul tau.

Ghivecele

Unul dintre secretele unei plante sanatoase este si ghiveciul in care o plantezi.

Asadar, daca muscatele pot fi plantate in ghivece de orice forma, preferati o dimensiune de cel putin 20 cm in diametru si cel putin 15 pana la 20 cm adancime. Acestea sunt cele mai bune dimensiuni pentru a permite radacinilor plantei sa creasca liber.

Daca muscata este foarte mare, se vor alege ghivece mai mari, de pana la 40 cm in diametru.

Pe fundul ghiveciului, puteti aseza pietris, care va da greutate si va impiedica vantul sa rastoarne planta.

Articolul continuă după reclame

Solul

Pentru o buna crestere a muscatelor, este necesar sa se bazeze pe soluri usor acide.

Desi are radacini puternice, care se adapteaza la toate tipurile de sol, planta creste cel mai bine in sol usor si poros, bogat in argila. Fii sigur, acest tip de sol potrivit pentru muscatele tale se gaseste in toate pepinierele.

In mod normal, planta ar trebui sa fie replantata cu pamant proaspat la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii. Aceasta inseamna ca va trebui sa eliminati toate radacinile deteriorate sau moarte inainte de replantare.

Fertilizare

Nu uitati sa va fertilizati planta! Cel mai bun moment este perioada de inflorire, adica din primavara pana toamna tarziu. Cat despre cele mai potrivite ingrasaminte, acestea sunt cele care contin azot, fosfor si potasiu.

Un ingrasamant alternativ? Zat de cafea. Doua linguri fi suficiente, uscate la soare, pentru a oferi plantei tale un nutrient important!

In lunile cele mai fierbinti, puteti si fertiliza planta la fiecare 15 zile daca doriti sa infloreasca din abundenta. Dar mereu cu moderatie!

Curatare

Curatarea muscatelor necesita putin mai multa grija, inclusiv indepartarea florilor si frunzelor uscate.

Pentru ca florile si frunzele noi sa apara, cele vechi trebuie indepartate cu o foarfeca: inainte de a le folosi insa nu uitati sa le dezinfectati cu alcool pentru a preveni infectarea plantei.


Distribuie