Helicobacter pylori (H. pylori) este o bacterie care patrunde in organism si apoi se instaleaza la nivelul sistemului digestiv.
Daca la inceput infectia este asimptomatica, pe parcursul anilor, Helicobacter pylori afecteaza stomacul sau partea superioara a intestinului subtire si astfel, provoaca ulceratii, arsuri si dureri.
Infectia cu Helicobacter pylori este periculoasa pentru ca in unele cazuri, daca este netratata provoaca ulcer, gastrita, putand duce pana la cancer de stomac.
Aceasta infectie este comuna, astfel, aproximativ doua treimi din populatia globului are Helicobacter pylori in organism.
Bacteria se transmite foarte usor de la om la om, principala modalitate de transmitere fiind pe cale orala, dar se transmite si prin respiratie sau folosirea comuna a veseli si a hainelor. O imunitate scazuta favorizeaza transmiterea bolii.
Cu toate acestea, pe masura ce nivelul de trai s-a imbunatatit si populatia a inceput sa aiba acces la apa si igiena, tot mai putini oameni capata infectia.
In ceea ce priveste preventia, ca sa ne protejam de aceasta bacterie, trebuie sa pastram obiceiuri sanatoase de igiena, dar si o alimentatie care sa includa anumite alimente cu efect bacteriostatic.
Simptomele infectiei cu Helicobacter pylori
Simptomele sunt cele ale gastritei sau ulcerului:
• Durere sau arsura gastrica;
• Arsura retrosternala;
• Regurgitatii;
• Balonare;
• Scadere ponderala;
• Varsaturi;
• Scaun negru, ca zatul de cafea;
• Scaun cu sange;
• Dificultati la inghitire.
Dar simptomele enumerate pot fi corelate si cu alte probleme digestive, sau pot trece drept manifestari normale, ceea ce ingreuneaza procesul de arderea caloriilor si implicit a scaderii in greutate
Ce este de facut?
In continuare iti vom prezenta un amestec eficient care ajuta in tratarea cu succes a acestei bacterii, amestec ce te va scapa si de balonare si va face posibila arderea grasimilor.
Vei avea nevoie de: 1 lamaie, 1 castravete, 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare, 1 lingura de suc de aloe vera, 1 chita de coriandru sau patrunjel, ½ pahar de apa
Mod de preparare:
Prepararea este foarte simpla.
Doar amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie si consuma bautura in stare proaspata.
Ingredientele acestei combinatii au proprietatea de a accelera metabolismul chiar si in timpul somnului.
Efectele de slabire ale fiecarui ingredient in parte:
• Castravetii sunt o leguma excelenta pentru arderea grasimilor.
• Patrunjelul si coriandrul sunt plante sarace in calorii, dar bogate in antioxidanti, vitamine si minerale.
De asemenea, previn si trateaza cu succes problemele de retentie de apa si balonarea.
• Ghimbirul este un excelent stimulator al metabolismului si poate preveni totodata constipatia. Cu ajutorul lui, organismul poate arde grasimile chiar si in timpul somnului.
• Zeama de lamaie ajuta la detoxifierea corpului.
• Sucul de aloe vera contribuie si el la slabit.
Helicobacter pylori: Cele mai cunoscute remedii naturiste adjuvante in tratament
Daca in urma testelor ai aflat ca si tu ai aceasta bacterie, iti recomandam mai multe tratamente
naturiste adjuvante pentru tratarea bolii:
Plantele si condimentele ca metoda terapeutica
Plantele si condimentele au fost folosite inca din vechi timpuri ca agenti terapeutici, iar utilizarea lor a fost transmisa din generatie in generatie, scrie publicatia de specialitate World Gastroenterology Journal.
Astazi, aceasta cunoastere straveche este folosita sub forma de adjuvante in tratarea bolilor de stomac.
Exista numeroase studii aparute in publicatii de specialitate care descriu efectul de antibiotic pe care il au unele plante si extracte din plante, cu capacitatea de a elimina bacterii din organism, asa cum este si cazul Helicobacter pylori.
Usturoiul, ca tratament adjuvant pentru Helicobacter pylori
Usturoiul este valoros nu doar pentru ca adauga acel gust nemaipomenit mancarurilor, dar are proprietati terapeutice incontestabile.
Efectele sale de lupa impotriva bacteriilor sunt atribuite unui component uleios care se numeste tiosulfinat, componentul care da acel miros si gust specific usturoiului. Interesul pentru studierea efectelor terapeutice ale usturoiului au aparut atcunci cand cercetatorii au corelat incidenta aparitiei bolii cu consumul de usturoi, la unele comunitati.
Pentru preventia infectiei cu Helicobacter pylori dar si ca tratament adjuvant pentru tratatmentul primit de la medic, este bine sa introducem usturoiul taiat feliute in dieta noastra.
World Gastroenterology Journal scrie de asemenea ca, tratamentul cu capsule de 4mg de ulei de usturoi, timp de 6 saptamani, a fost raportata o reducere a gastritei. Totusi, studii efectuate pe perioade lungi de timp au indicat faptul ca usturoiul are doar efect de adjuvant si ca o vindecare completa nu este posibila prin intermediul lui.
Ceaiul verde, ca tratament adjuvant pentru Helicobacter pylori
Ceaiul verde este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume si, dupa cum au aratat multe studii acesta este benefic si in tratarea infectiei cu bacteria helicobacter.
Potrivit jurnalului de specialitate citat, au fost observate proprietati antibiotice remarcabile ale ceaiului verde si rezultate foarte incurajatoare in tratarea infectiei. Catechina, un antioxidant, este principalul component din ceaiul verde care are proprietati anti-bacteriene. Iata de ce, ceaiul verde este un adjuvant eficient in tratarea infectiei.
Ceaiul verde este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume si, dupa cum au aratat multe studii acesta este benefic si in tratarea infectiei cu bacteria helicobacter.
Potrivit jurnalului de specialitate citat, au fost observate proprietati antibiotice remarcabile ale ceaiului verde si rezultate foarte incurajatoare in tratarea infectiei. Catechina, un antioxidant, este principalul component din ceaiul verde care are proprietati anti-bacteriene. Iata de ce, ceaiul verde este un adjuvant eficient in tratarea infectiei.