• Home
  • Sănătate
  • Află beneficiile sucului de cartof – Un miracol pentru sănătate, piele si păr

Află beneficiile sucului de cartof – Un miracol pentru sănătate, piele si păr

Dacă aveați impresia că în cartofi nu vom găsi decât amidon (un carbohidrat complex de altfel), ei bine aflați aici că ei conțin cantități mari de beta-caroten, vitamina A, C, vitamine din complexul B, B1, B2, B6, și acid folic, potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor, sulf și cupru, precum și cantități mici de fibre și proteine.

Beneficiile sucului de cartofi

1. Este un agent anti-inflamator care calmează bine durerile de artrită, dar și celelalte forme de dureri inflamatorii cum sunt durerile articulare și în special durerile de spate, dar și dureri de cap.

2. Reduce depunerea excesivă de acid uric la nivelul articulațiilor și ameliorează guta și reumatismul. În aceste cazuri sucul poate fi combinat cu o infuzie de urzică.

3. Are o compoziție puternic alcalină și prin aceasta calmează tractul gastro-intestinal, vindecă indigestia și reduce excesul de acid gastric.

4. Vindecă sindromul de intestin iritabil. Amidonul de cartofi atunci când este amestecat cu suc de morcovi și miere dezinfectează intestinele în caz de intoxicație alimentară și stopează diareea.

5. Sucul de cartofi nu are egal în tratarea acidității gastrice și a ulcerelor gastrice. El calmează și cicatrizează mucoasele digestive. Sucul diluat cu apă caldă și consumat dimineața pe stomacul gol ameliorează ulcerul peptic. Este antispastic, diuretic și emolient.

Beneficiile sucului de cartofi la nivelul pielii

Pentru o față curată și catifelată vom înmuia un tampon de vată în suc de cartofi și ne vom freca pielea cu el în fiecare seară.

Pentru a scăpa de cearcăne și de petele întunecate de sub ochi vom rămâne peste noapte cu două bulete de vată înmuiate în suc aplicate pe ochi.

Ridurile fine de pe față se pot diminua folosind o mască din suc de cartof și lămâie în fiecare seară înainte de culcare. Acesta va oferi pielii o strălucire tinerească.

Beneficiile sucului de cartofi pentru păr

Amestecul din suc de cartofi, albuș de ou și miere ajută părul să crească mai repede. Masca se lasă să stea pe păr timp de două ore, după care se clătește cu un șampon blând și apoi cu apă.

Dacă avem un păr uscat și creț, amestecul de aloe vera și suc de cartofi poate ne aduce înapoi strălucirea sănătoasă a părului.
Folosirea sucului de cartof în loc de apă la clătirea finală va aduce o anumită strălucire și pentru părul cărunt.


Distribuie