• Home
  • Meteo
  • ALERTA METEO! Romania, lovita de ploi torentiale, furtuni si grindina. Zonele vizate

ALERTA METEO! Romania, lovita de ploi torentiale, furtuni si grindina. Zonele vizate

ALERTA METEO! Administratia Nationala de Meteorologie(ANM), a emis o atentionare cod galben de instabilitate atmosferica accentuata. Zonele vizate de fenomene extreme sunt: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si sud-vestul Transilvaniei. Avertizarea este valabila pana duminica la pranz si anunta cantitati importante de precipitatii.

”In Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica. Aceasta se va manifesta prin averse si cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (cu rafale de 50…60 km/h) si izolat grindina”, a anuntat ANM.

Potrivit aceleiasi surse, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitatile de apa vor fi de 20…30 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in nordul Olteniei, de peste 50…60 l/mp.

”Astazi (16 septembrie), manifestari de instabilitate atmosferica, dar pe arii mai restranse, vor fi si in Dobrogea, restul Munteniei si al zonei montane”, a mai transmis ANM.

Vremea pentru Capitala.
Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei, astfel ca temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 26 de grade, iar cea minima va fi de 13…16 grade. Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare dupa-amiaza si seara, vor fi perioade cu averse si posibil descarcari electrice. Vantul va fi in general moderat in prima parte a intervalului, apoi va deveni slab. Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentele informatii, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice.


Distribuie