• Home
  • Meteo
  • ALERTA METEO! Romania, lovita de ploi torentiale si vant puternic. Cat mai tine episodul de vreme rea

ALERTA METEO! Romania, lovita de ploi torentiale si vant puternic. Cat mai tine episodul de vreme rea

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) anunta vant puternic si ploi torentiale, in cea mai mare parte a teritoriului tarii, pana vineri seara

Meteorologii au emis si doua avertizari cod galben. In zonele montane, rafalele vor depasi 90 de kilometri la ora.

”In intervalul mentionat, temporar vor fi intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii, cu viteze in general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depasi 60…70 km/h.

ANM a emis, miercuri, o informare, valabila in perioada 27 martie, ora 10 – 29 martie, or indeosebi in vestul, centrul si nordul tarii, unde local vor fi cantitati de apa de 10…15 l/mp, favorizand topirea stratului de zapada de la munte”, a transmis ANM.

ANM a emis emis si o avertizare cod galben, valabila in intervalul 27 martie, ora 10 – 27 martie, ora 22.
”Vantul va avea intensificari in Banat, sudul Crisanei, in cea mai mare parte a Moldovei, in Carpatii Meridionali si de Curbura. Vor fi viteze in general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari in zonele montane, rafalele vor depasi 90 km/h”, a transmis ANM.

Codul galben se va restrange, in intervalul 27 martie, ora 22 – 28 martie, ora 10.
”Vantul va avea intensificari in Banat, sudul Crisanei si in Carpatii Meridionali. Vor fi viteze in general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari in zonele montane, rafalele vor depasi 90 km/h”, a precizat ANM.

VREMEA IN CAPITALA
”Cerul va avea innorari temporare, iar vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare ziua (viteze in general de 40…45 km/h)”, a transmis ANM.

Joi, vremea se va incalzi. Cerul va avea innorari temporare ziua, cand vor fi posibile averse slabe, apoi se va degaja. Vantul va sufla moderat, cu intensificari pe parcursul zilei (viteze in general de 40…50 km/h).

Temperatura maxima va fi de 19…20 de grade, iar cea minima va fi de 4…7 grade.

In cursul zilei de vineri, potrivit ANM, vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 23…24 de grade.


Distribuie