• Home
  • Știri
  • Americanii, laude la scenă deschisă pentru David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice: “Nimeni nu este la nivelul lui!”

Americanii, laude la scenă deschisă pentru David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice: “Nimeni nu este la nivelul lui!”

Americanii au făcut elogii consistente înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris pentru David Popovici. Tânărul în vârstă de 19 ani a captat admirația experților după performanța sa remarcabilă la Campionatele Europene de înot, transmise live pe AntenaPLAY.

David Popovici, unul dintre cei 107 sportivi români selectați pentru Jocurile Olimpice, a fost subiectul unor laude entuziaste din partea americanilor. Publicația Swimming World Magazine a evaluat șansele fiecărui înotător la medalii, concluzionând că Popovici domină clar proba de 200 m liber, unde a câștigat recent aurul european.

În ceea ce privește proba de 100 m liber, considerată „regina” natației, americanii anticipează o luptă strânsă pentru aur între David Popovici, chinezul Pan Zhanle și australianul Kyle Chalmers.

„Performanța lui David Popovici în 2022 a fost de-a dreptul magică, reușind să doboare un record mondial vechi de 13 ani la 100 de metri liber și să devină cel mai rapid înotător în costum textil la 200 de metri. Cu toate acestea, la Campionatele Mondiale din 2023, a întâmpinat dificultăți majore, rămânând fără medalie.

Tânărul de 19 ani a demonstrat clar că este din nou în formă maximă înainte de Paris. Deși la debutul său olimpic la Tokyo, Popovici a ratat podiumul la 200 de liber cu doar patru sutimi, în acest an la Campionatele Europene, a înregistrat un impresionant timp de 1:43,13 în această probă.

Niciun alt înotător în activitate nu a reușit să coboare sub 1:44, iar repetarea performanței sale la Paris ar putea aduce cu siguranță aurul. David Popovici este incontestabil lider în proba de 200 de metri”, subliniază americanii, conform sursei citate.

David Popovici va concura în proba de 200 m liber alături de Zhanle, deținătorul recordului mondial la 100 m liber, precum și de britanicii Matt Richards, campion mondial în 2023, și Duncan Scott, vicecampion olimpic în 2021. Actualul campion olimpic, Thomas Dean, nu va participa din cauza poziționării sale în afara primelor două locuri la selecția din Marea Britanie.

În calendarul său olimpic, David Popovici va lua startul în semifinalele probei de 200 m liber pe 28 iulie, urmând ca finala să fie programată pentru ziua următoare, iar pe 30 iulie va concura în proba de 100 m liber.


Distribuie