• Home
  • Sănătate
  • Amestec de cuișoare cu miere pentru ficat, obezitate și alte afecțiuni

Amestec de cuișoare cu miere pentru ficat, obezitate și alte afecțiuni

Atât cuișoarele, cât și mierea sunt considerate foarte benefice pentru sănătate. Amestecul acestor doua ingrediente sporesc drastic proprietățile lor individuale.

Cuișoarele conține mangan, vitamina K, fier, fibre, calciu, magneziu, proteine, carbohidrați și fibre.

Mierea este numită o comoară a virtuților. Mierea conține substanțe nutritive precum proteine, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și seleniu.

Beneficiile amestecului de miere și cuișoare:

1. Pentru ficat

Compusul Eugenol prezent în cuișoare este benefic pentru ficat. Pe lângă menținerea perfectă a ficatului, cuișoarele pot reduce boala ficatului gras prin reducerea inflamației.
Cuișoarele amestecate cu miere sunt considerate foarte benefice pentru ficat.

2. Pentru obezitate

Dacă și tu ești tulburat de problema obezității și vrei să slăbești, atunci consumul de cuișoare și miere poate fi benefic pentru tine.

Mod de preparare: Tot ce trebuie să faci este să amesteci zilnic praful unui cuișor cu o lingură de miere și să o consumi, acest lucru te va ajuta în lupta cu greutatea.

3. Pentru ulcere bucale

Pentru a depăși problema ulcerului bucal, puteți folosi cuișoare și miere. Acest amestec este un puternic agent antiinflamator și antiseptic care poate ajuta si la ameliorarea durerii.

4. Pentru durere în gât

Durerea în gât poate fi redusă prin utilizarea cuișoarelor și a mierii, pentru că o durere în gât este adesea cauzată de infecție. Amestecarea cuișoarelor și a mierii poate ameliora durerea asociată infecțiilor.

5. Pentru piele

Atât cuișoarele, cât și mierea sunt considerate foarte bune pentru piele. Cuișoarele au proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii care protejează pielea de orice atac bacterian. Și mierea poate ajuta la menținerea pielii hidratate și hidratate.

6. Împotriva infecțiilor

Mierea conține peptide, vitamina B, antioxidanți, acizi grași, aminoacizi, cu efect antibacterian. Combinația de miere și cuișoare este un scut împotriva focarelor de puncte negre sau coșuri.

Mod de preparare: Amestecă un vârf de pulbere de cuișoare cu o lingură de miere până obții o pastă. Aplică această pastă pe fiecrae coș și lasă să acționeze peste noapte. Spală ușor zona a doua zi dimineață cu apă călduță. Repetă procedura câteva zile la rând, pentru cele mai bune rezultate.

7. Pentru greață

Greața poate provoca rău de mișcare sau rău de mare, durere severă, stres emoțional sau alte probleme de sănătate. Un amestec de cuișoare și miere este un remediu excelent pentru ameliorarea simptomelor de greață.
Mod de preparare: Zdrobește 4-5 cuișoare și amestecă-le cu o linguriță de miere, apoi mănâncă ușor. Această metodă este sigură chiar și în timpul sarcinii.


Distribuie