• Home
  • Meteo
  • ANM A FĂCUT ANUNȚUL! SE STRICĂ VREMEA! CÂND VINE, DE FAPT, TOAMNA?

ANM A FĂCUT ANUNȚUL! SE STRICĂ VREMEA! CÂND VINE, DE FAPT, TOAMNA?

Deși în prezent în vigoare sunt două coduri, unul galben și unul portocaliu, de caniculă și disconfort termic, temperaturile ridicate nu îi vor mai chinui mult timp pe români. Prognoza meteo a fost actualizată, iar toamna este mai aproape decât am crede. De săptămâna viitoare valorile termice înregistrate încep să scadă, iar temperaturile migrează spre cele de toamnă.

ANM a actualizat prognoza meteo, iar deși vreme rămâne călduroasă pentru următoarele zile, inclusiv în weekend, de săptămâna viitoare se va răci treptat, iar temperaturile maxime vor coborî de la 36 de grade, în prezent, la 26 de grade. Iată cum o să fie vremea în următoare perioadă și ce temperaturi se vor înregistra în principale zone ale țări.

Prognoza meteo

În Banat, până la finalul acestei săptămâni vremea se va menține călduroasă, cu o medie a temperaturilor de 32 – 34 de grade Celsius. Însă, începând de săptămâna următoare vremea se va răci, iar maximele vor coborî spre valori de 28 de grade. În timp ce minimele vor ajunge la 18 grade şi vor tinde spre 14 grade până la finalu săptămânii viitoare.

În Crişana, săptămâna în curs este caracterizată de o vreme călduroasă în toată regiunea, cu temperaturi medii de 32 şi 34 de grade, apoi acestea vor scădea până la 27 de grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorilor de 16 – 18 grade, până în data de 28 august, apoi vor ajunge la 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe intervalul 27 august – 3 septembrie.

În Transilvania, până în data de 27 august vremea o să fie una călduroasă, cu temperaturi maxime de 31 de grade. Însă, după această dată atmosfera se va răci, iar valorile termice vor coborî spre 26 de grade. De asemenea, în timpul nopților se vor înregistra 16 grade și urmează o scădere treptată a temperaturilor, până la o medie de 12 grade în data de 31 august. După data de 27 august, averse şi descărcări electrice vor fi posibile în fiecare după-amiază.

În Maramureş, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi medii de 31 şi 33 de grade. Însă, începând cu data de 26 august vremea se va răci semnificativ, înregistrându-se temperaturi maxime de 26, iar cele minime ajung la 12 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare între 27 august şi 3 septembrie.

În Moldova, săptămâna aceasta rămâne una călduroasă, cu temperaturi maxime de 32 şi 34 de grade și minime de 18 şi 20 de grade. Însă, începând cu data de 28 august se va sesiza o răcire, ce va aduce temperaturi maxime de 27 de grade şi minime de 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată după 28 august.

În Dobrogea, vreme rămâne călduroasă până în data de 29 august, cu temperaturi maxime de 32 – 36 de grade. După această dată se va răci treptat, astfel încât se va ajunge la temperaturi maxime de 28 de grade şi minime de 18 grade. Probabilitatea pentru averse va crește după data de 31 august.

În Muntenia, vremea se menține una caniculară până în data de 29 august, iar apoi se va răci treptat în toată regiunea. Temperaturile maxime vor scădea spre 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 20 şi 16 grade. Averse îşi vor face apariţia pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza.

În Oltenia, până în data de 28 august temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 34 şi 36 de grade. Însă, de săptămâna viitoare se răcește în toată regiunea, valorile termice încep să coboare, minimele ajungând la 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 24 august şi din nou după 28 august.


Distribuie