• Home
  • Știri
  • Apa de ghimbir – perfectă pentru arderea grăsimilor, îmbunătățește digestia și elimină durerile osoase

Apa de ghimbir – perfectă pentru arderea grăsimilor, îmbunătățește digestia și elimină durerile osoase

Lămâia și ghimbirul sunt cunoscute pentru multiplele beneficii aduse organismului nostru. Consumată de mai multe ori pe săptămână, ca parte a unei cure de detoxifiere, această băutură sănătoasă vă va ajuta să pierdeți în greutate și să stimulați sistemul digestiv.

Ingrediente:

6 cești de apă (1,5 litri)
5 linguri de ghimbir ras (50 g)
Zeama a 2 lămâi
Pregătire:

Încălziți apa și când începe să fiarbă, adăugați ghimbirul.
Lăsați decoctul timp de un minut sau două și îndepărtați de pe foc.
Lăsați-l să stea timp de 10 minute.
Apoi strecurați conținutul, adăugați zeama de lămâie și consumați.
Este mai bine să-l consumați pe stomacul gol.
Pentru ca această rețetă să aibă efectul dorit, este cel mai bine să o consumați zilnic. Este un tratament al cărui efect se simte după un anumit timp.

Trebuie să știți acest lucru pentru a nu deveni disperați dacă doriți rezultate imediate. Deși se recomandă să beți această apă din prima oră a zilei, dacă preferați să o consumați la alt moment, puneți-o într-un termos și beți-o pe parcursul zilei.

Nu există o limită de cantitate, o puteți consuma cât doriți.

Ghimbir și lămâie, o combinație excepțională

În bucătărie sau în medicină, ghimbirul și lămâia sunt două alimente care, independent unul de celălalt, au o serie de beneficii și proprietăți pentru sănătatea noastră. Ghimbirul este adesea asociat cu proprietăți semnificative de afrodiziac și anti-vărsături. Ar fi, de asemenea, de mare ajutor în procesul de slăbire. În ceea ce privește lămâia, aceasta este în general atribuită cu proprietăți excepționale de slăbire și antioxidante. Fiecare dintre aceste două elemente oferă o listă semnificativă de beneficii și proprietăți. Dar cum se combină ghimbirul și lămâia?

Ghimbir: Ghimbirul este o rădăcină originară din Asia, cunoscută și sub numele de condiment alb. Cunoscut de mai bine de 5.000 de ani, este folosit în bucătărie și medicină în țările de origine. Dar în decadel recente, ghimbirul a devenit foarte popular în țările occidentale datorită numeroaselor sale beneficii.

Lămâie: Lămâia este un fruct de citrice pe care suntem obișnuiți să-l consumăm în Occident. Este fructul citric al soarelui, iar el este cultivat în regiunile calde ale Indiei, Orientului Mijlociu și Peninsulei Iberice. Lămâia constă în principal din apă, dar conține, de asemenea, unele nutrienți. Se găsesc, de exemplu, o serie de vitamine, inclusiv vitamina C și vitamina B9 (acid folic). Această compoziție este îmbogățită cu mai multe oligoelemente și vitamine. Printre acestea se numără fosforul, calciul, magneziul și potasiul. În cele din urmă, lămâia conține și antioxidanți naturali, cunoscuți sub numele de polifenoli.


Distribuie