13.5 C
Timișoara

Ateliere de horticultură și silvicultură, organizate în grădina verticală din centrul Timișoarei

Data:

Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara va organiza în perioada următoare, alături de Ordinul Arhitecților din România, mai multe ateliere în grădina verticală amplasată în Piața Victoriei.

– Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara va organiza în perioada următoare, alături de Ordinul Arhitecților din România, mai multe ateliere în grădina verticală amplasată în Piața Victoriei.

În perioada următoare, cei de la Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara din cadrul USAB-TM și Ordinul Arhitecților din România vor organiza diverse ateliere în interiorul instalației „Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara”.

Primul eveniment va avea loc vineri, 24 martie. Acesta, intitulat „Ecodesign urban – gestionarea spatiilor verzi in concept Smart City”, le va permite participanților să afle mai multe despre plantele folosite pentru instalația verticală, dar și despre clădirile din Piața Victoriei.

Vor urma ateliere de silvicultură, despre rolul perdelelor forestiere în reducerea efectelor schimbărilor climatice, de horticultură, despre conservarea și valorificarea soiurilor locale de legume, și unele de inginerie genetică, bazate pe biotehnologiile vegetale ale viitorului.

Vă reamintim, grădina verticală din centrul Timișoarei este o instalație temporară concepută de MAIO Architects, realizată împreună cu o echipă locală și organizată de Ordinul Arhitecților România – Filiala Timiș. A fost inaugurată în 17 februarie, odată cu deschiderea TM2023. Are cinci platforme a câte 500 de metri pătrați.

Turnul verde este format dintr-o structură modulară, metalică, iar platformele pepinierei deschise publicului funcționează ca puncte de belvedere. În grădina verticală se regăsesc specii perene de arbori, arbuști și flori, dar și specii anuale, productive și ornamentale, provenind din grădinile comunitare aflate în zona Mehala, dar și din serele de la Horticultura și ale Universității de Științele Vieții „Mihai I”.

Pepiniera va fi gaza acestei instalații temporare până la finalul anului, iar astfel va putea fi urmărit întregul ciclu vegetal al plantelor.

Știri locale

Știri nationale