• Home
  • Sănătate
  • Bătrânețea începe de la picioare: 5 moduri de a încetini îmbătrânirea

Bătrânețea începe de la picioare: 5 moduri de a încetini îmbătrânirea

Chiar și vechii chinezi știau că corpul uman începe să îmbătrânească de la picioare. Nu degeaba cărțile lor de medicină descriu mai multe tehnici care ajută la întărirea gambelor și a picioarelor, care pot întârzia mult timp apariția bătrâneții.

Efectuați în mod regulat aceste 5 exerciții simple – speranța de viață va crește semnificativ!

1. Mersul desculț

Mergeți desculț cât mai des posibil. Desigur, este mai bine să mergi pe pământ, dar dacă nu ai o astfel de oportunitate, atunci măcar fă-o acasă. Chiar dacă ai podeaua rece, tot scoate-ți papucii pentru cel puțin 10-15 minute. Fă asta de trei ori pe zi și vei trăi mult mai mult!

2. Mersul pe călcâie și degete de la picioare

Încercați să mergeți regulat pe degetele de la picioare, călcâiele și pe interiorul și exteriorul picioarelor. Acest exercițiu simplu întărește perfect mușchii și oasele picioarelor și îmbunătățește circulația sângelui. În consecință, îmbunătățește funcționarea organelor interne. Încearcă, nu este deloc dificil, iar beneficiile pentru organism sunt enorme!

3. Lovirea picioarelor

De astăzi, începeți să vă loviți zilnic cu picioarele. Loviturile ușoare trebuie aplicate imediat în spatele degetelor de la picioare cu un ciocan de cauciuc sau de lemn. Un sucitor sau doar o sticlă goală va funcționa și el.

După un timp, vei simți o căldură plăcută răspândită în corpul tău, iar în sufletul tău ia naștere o senzație de calm. Chinezii consideră această metodă una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți circulația sângelui nu numai la nivelul picioarelor, ci și în întregul corp.

4. Masaj Yun Quan

De asemenea, medicii chinezi recomandă masarea regulată a unui punct special din arcul piciorului – Yun Quan. Acest punct este situat chiar în spatele degetelor de la picioare în mijlocul arcului piciorului. Acest masaj îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii picioarelor. Este recomandabil să faceți acest exercițiu dimineața și seara.

Există două moduri de a efectua un astfel de masaj: uscat și umed. Cu masaj uscat, trebuie doar să apăsați acest punct de 20 de ori fără pauză (mai întâi pe un picior și apoi pe celălalt).

Pentru a face un masaj umed, turnați apă la 38 ° C într-un lighean (baie). Apoi puneți picioarele în el și așteptați ca acestea să se înroșească. După aceea, cu degetele mari simultan pe ambele picioare, începem să masajăm punctul Yun Quan de 80 de ori fără pauză. Etapa finală: frecați picioarele cu mâinile timp de 3-5 minute.

5. Dușuri contrastante

Dușurile contrastante sunt foarte utile pentru picioarele noastre: alternativ apă caldă și apă rece. Această metodă accesibilă mărește tonusul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și întârzie bătrânețea.

Și bineînțeles, nu uitați să vă mișcați cât mai mult posibil! Mergeți mai des, aveți grijă de picioarele voastre și nu le lăsa leneși.
Amintiți-vă că mișcarea este viață!


Distribuie