• Home
  • Sănătate
  • Bolile din corp se pot citi pe fata si pe piele. Semnele la care trebuie sa fii atent

Bolile din corp se pot citi pe fata si pe piele. Semnele la care trebuie sa fii atent

In traditia populara chineza se considera ca aspectul general al fetei si culoarea sa sunt legate direct de starea de sanatate a intregului organism.

Problemele la nivelul organelor si sistemelor (respirator, sangvin, nervos, digestiv) se reflecta pe fata omului.

Culoarea pielii. Problemele sistemului cardiovascular se manifesta prin inrosirea pielii fetei, mai ales in jurul nasului.

Cearcanele subt ochi reflecta dereglari in functionarea rinichilor, iar culoarea palida a fetei indica probleme la plamani.

Nuanta galbuie sau verzuie a fetei este un semnal al problemelor la ficat, iar daca fata are o nuanta mai apropiata de oranj atunci probleme sunt probabil la nivelul splinei.

Ridurile. Ridurile pe podul nasului indica o aglomerare a murdariei in intestin.

Ridurile sub ochi si pe frunte sunt un semn al retinerii lichidelor in organism, datorata dereglarii functionarii rinichilor.

Ridul vertical intre sprancene poate indica probleme la nivelul ficatului.

Ochii. Irisul transparent este un indiciu al ficatului sanatos. Nuanta prea intunecata a pupilei poate fi un indiciu al problemelor cu rinichii. Daca in jurul pleoapelor au aparut contururi albe, probabil este afectata splina.

Gura. Partea de sus a buzei superioare reflecta sanatatea stomacului, iar partea sa de jos este un indicator al sanatatii ficatului si pancreasului.

Buza inferioara reflecta sanatatea intestinului. Daca ea este inflamata, probabil exista probleme la nivelul tractului digestiv.

Cosurile aparute pe buza inferioara pot semnifica prezenta ulcerelor in sistemul digestiv.

Nuanta palida a buzelor este un simptom al anemiei.

Bolile de tiroida si de ficat se vad pe piele.

De asemenea, din cauza pierderii unor substante la nivelul pielii, unele rani provocate de bataturi ajung sa se vindece foarte greu”, afirma Eduard Adamescu, medic specialist diabet zaharat.

Afectiunile tiroidei va albesc timpuriu

Cei cu hipertiroidie sunt slabi, agitati, transpira usor, au ochii mariti, si au alopecie. „In cazul hipotiroidiei, pielea este uscata si palida.

In plus, bolnavul albeste precoce si este lent in miscari”, spune Luiza Vitan, endocrinolog.

Palmele rosii anunta probleme cu ficatul

Hepatita acuta se manifesta prin semne pseudogripale, precum dureri de muschi, de oase, astenie sau lipsa poftei de mancare. In plus, la hepatici, urina este foarte colorata, iar scaunele, decolorate.
„In hepatitele cronice apar stelute vasculare pe piele, pete mici si rosii. Palmele sunt, de asemenea, rosii. Scaderea densitatii firelor de par, accentuarea desenului venos, mai ales la nivelul abdomenului, si scaderea masei musculare indica tot hepatita cronica”, afirma Doru Cristian Gavrila, medic internist.


Distribuie