• Home
  • Meteo
  • Canicula se extinde. Cod portocaliu și galben de căldură sufocantă și disconfort termic ridicat

Canicula se extinde. Cod portocaliu și galben de căldură sufocantă și disconfort termic ridicat

Canicula se extinde în România. ANM a transmis o ATENȚIONARE METEO COD GALBEN pentru marți de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

”Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, a transmis ANM.

De asemenea, a afost emisă AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 10 iulie de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat.

”Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, potrivit ANM.

În sudul țării intră în vigoare de miercuri un COD PORTOCALIU de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

”În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală). Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare”.

Vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar minima termică va fi de 19…23 de grade.


Distribuie