• Home
  • Știri
  • Care ar fi fost cauza tragediei de la Calimanesti- Informatii oficiale

Care ar fi fost cauza tragediei de la Calimanesti- Informatii oficiale

Unul dintre motivele vehiculate in prezent in legatura cu explozia catastrofala de la Calimanesti ar fi impactul accidental asupra unei conducte de gaz cu un utilaj de sapat folosit de muncitorii care lucrau la autostrada A7.

Conform informatiilor de pe ziaruldevrancea.ro, angajatii firmei implicate in lucrarile de constructie a autostrazii A7 ar fi lovit cu un utilaj de sapat o conducta de transport gaz a magistralei, generand o scanteie care a declansat explozia si ulterior incendiul. La lucrarile de constructie a autostrazii A7 in judetul Vrancea participa companiile afiliate omului de afaceri Dorinel Umbrarescu.

Cauza vehiculata a tragediei de la Calimanesti
Aceasta ipoteza pare a fi confirmata si de concluziile finale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, care arata ca incendiul devastator a survenit in urma unei explozii, cauzata de fisurarea magistralei de transport gaze naturale si generarea scanteilor mecanice in timpul lucrarilor de pe santierul autostrazii A7.

Cauza exploziei de la Calimanesti. ISU Vrancea a transmis concluziile finale
ISU Vrancea a transmis, joi dimineata, concluziile finale in urma exploziei de la Calimanesti.

”In urma cercetarilor efectuate, s-a constatat ca a fost o explozie urmata de incendiu din cauza fisurarii magistralei de transport gaze naturale si aparitiei scanteilor mecanice, urmare a executarii lucrarilor pe santierul autostrazii A7”, au aratat reprezentantii ISU Vrancea.

Angajatii societatii respective lucreaza in trei schimburi pentru a finaliza cat mai rapid autostrada, motiv pentru care se aflau pe santier in timpul noptii, in zona unde a avut loc explozia.

In cursul zilei de astazi, joi, 21 septembrie 2023, institutiile specializate vor incepe, probabil, cercetarile pentru a stabili cu exactitate ceea ce s-a intamplat in noaptea de miercuri spre joi, 20 spre 21 septembrie 2023, la magistrala de gaz metan de la Calimanesti.

Reamintim ca patru persoane au pierit, iar alte cinci au fost ranite in urma exploziei care a avut loc in noaptea de miercuri spre joi, 20 spre 21 septembrie 2023.

Explozia a fost urmata de un puternic incendiu la o conducta de transport gaz metan situata in localitatea Calimanesti, judetul Vrancea.

Potrivit informatiilor furnizate de ISU „Anghel Saligny” din judetul Vrancea, cei cinci raniti sunt angajati ai firmei care executa lucrarile la autostrada Moldovei.

Persoanele afectate au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgente al Spitalului Municipal Adjud, iar doua dintre ele, care au suferit arsuri, urmau sa fie transferate in aceasta dimineata la doua unitati medicale din Capitala.

Pentru a stinge incendiul, Planul Rosu de Interventie a fost activat incepand cu ora 1:30.


Distribuie