• Home
  • Știri
  • Ce pensie majorata primesti dupa recalculare de la 1 septembrie daca ai o vechime in munca de peste 30 – 40 de ani

Ce pensie majorata primesti dupa recalculare de la 1 septembrie daca ai o vechime in munca de peste 30 – 40 de ani

Cei care au acumulat peste 40 de ani de munca vor primi recompense pe masura. Ce pensie majorata vor primi acesti pensionari incepand cu 1 septembrie?

Mai sunt doar cateva luni pana cand pensiile vor fi recalibrate si majorate. Oficialii de la Casa de Pensii au anuntat ca procesul de recalculare a pensiilor este aproape finalizat, iar deciziile de recalculare urmeaza sa fie tiparite si trimise beneficiarilor.

Cine va primi insa cele mai mari sume de bani?
Detaliile in acest sens sunt furnizate chiar de catre seful Casei de Pensii. Daniel Baciu a explicat ca exista diverse categorii de pensionari in functie de venitul lor.

Articolul continuă după reclame

Se pare ca unii pensionari nu vor beneficia de pensii prea mari. Potrivit oficialului de la Casa de Pensii, este vorba despre „cei 1 milion si ceva de pensionari care vor avea aceeasi pensie. Acestia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la inceputul anului si vor continua sa beneficieze, in fiecare an, de indexarea prevazuta de lege”, a precizat Daniel Baciu la Antena 3 CNN.

Ce pensie majorata primesc cei care au vechime in munca de peste 40 de ani?
Ce se intampla cu cei care au o vechime in munca de peste 40 de ani? In acest caz, vorbim despre cresteri considerabile de la 1 septembrie 2024.

Se pare ca acesti pensionari vor ajunge sa primeasca o pensie aproape dubla. De asemenea, altii cu o vechime in munca mai mica vor primi sume mai mici, dar cresterea va fi totusi semnificativa.

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste cresteri, datorita punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea cresteri de peste 80-90%. Multi pensionari care in prezent primesc indemnizatie sociala vor iesi din aceasta zona”, a mai declarat oficialul pentru Antena 3 CNN.


Distribuie