• Home
  • Sănătate
  • Ce să adaugi în șampon ca să oprești căderea părului. Este un truc simplu, dar cu efecte miraculoase!

Ce să adaugi în șampon ca să oprești căderea părului. Este un truc simplu, dar cu efecte miraculoase!

Unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre frumusețea unei femei este legat de sănătatea părului. Un păr bogat, strălucitor și sănătos oferă o cu totul altă înfățișare unei femei care are grijă de aspectul ei fizic.

Ce ne facem însă în situația în care ne confruntăm cu o cădere masivă a părului?

Cu siguranță ai găsit peria plină de păr sau cada invadată de fire de păr după ce ai făcut baie. Dacă aceste situații îți sună familiar, descoperă în articolul de mai jos un truc simplu care combate căderea părului.

Potrivit specialiștilor, căderea părului este provocată de mai mulți factori externi precum: stresul cotidian, sarcina, scăderea în greutate, menopauza etc. Acestea sunt principalele motive, dar nu singurele.

Iată cum îți poți face acasă propriul șampon. Ai nevoie de:

1. Șampon natural cu pH neutru

Îți recomandăm să folosești un șampon pentru copii, care nu conține substanțe ce atacă firul de păr sau scalpul. Acest șampon va reprezenta baza pentru tratament.

2. Ulei esențial de rozmarin

Este sursă de antioxidanți, mai exact de polifenoli, care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, dăunători pentru sănătatea scalpului și a părului. Ajută la întărirea părului și îi oferă strălucire.

3. Ulei esențial de lămâie

Acest ulei oferă părului mai mulți nutrienți și vitamine. Normalizează activitatea glandelor sebacee, elimină mătreața și împiedică apariția acesteia.

De asemenea, hrănește și întărește foliculii de păr, stimulează alimentarea cu sânge a scalpului, activează creșterea părului nou, conferă strălucire și catifelare părului.

4. Fiole de vitamine E

Vitamina E are multiple beneficii pentru păr. Oferă volum și stopează căderea părului. Ajută la întărirea firelor de păr, prevenind despicarea vârfurilor și conferindu-le strălucire.

De asemenea, vitamina E hidratează părul și scalpul, prevenind uscăciunea și mătreața. Aceasta stimulează creșterea părului și contribuie la menținerea sănătății acestuia.

Preparare:

– deschide sticla de șampon,
– include 10 picături de ulei de rozmarin,
– adaugă 10 picături de ulei de lămâie,
– mixează 2 fiole de vitamina E.

Administrare:

Agită bine compoziția înainte de utilizare. Aplică pe păr și masează câteva minute. Lasă să acționeze timp de 10 minute și apoi clătește cu apă din abundență.

Este foarte important să folosim șamponul o dată la două zile. Deci, dacă astăzi ne-am spălat, următoarea zi facem pauză. Este un truc simplu, dar cu efecte miraculoase!
Multă sănătate!


Distribuie