• Home
  • Știri
  • Ce Se Întâmplă În Organismul Tău Dacă Ai Obiceiul De A Bea Bere În Fiecare Seară

Ce Se Întâmplă În Organismul Tău Dacă Ai Obiceiul De A Bea Bere În Fiecare Seară

La nivel mondial, berea este cea mai consumată băutură alcoolică, fiind alegerea multora care vor să se relaxeze după o zi de muncă stresantă sau atunci când stau vara la terasă. Dacă obișnuiești să o consumi zilnic, iată ce efecte poate produce în organism.

Berea conține, în mare, între 5 și 12% alcool, fiind considerată mai puțin dăunătoare față de alte băuturi. Mai multe studii au relevat că berea poate contribui la creșterea duratei de viață, poate reduce durerea și șansele de a suferi boli de inimă. Să nu uităm, totuși, că acestea sunt avantajele unui consum redus de bere și că alcoolul în cantități mari are multe efecte negative.

„În ciuda legăturii pozitive dintre consumul de bere şi longevitate la bărbaţi şi femei, aceste rezultate nu ar trebui interpretate ca o invitaţie la consumul de alcool”, avertizează autorii unui studiu făcut la Universitatea din Maastricht.

„Burta de bere”

Berea este foarte bogată în calorii și, spre deosebire de cele din alimente, acestea se depun preponderent în zona abdomenului. Grăsimea de pe burtă este mai periculoasă pentru sănătate și mai greu de eliminat, notează Times of India și thelist.com.

Probleme cu inima

Berea băută în cantitate moderată este bună pentru sănătatea inimii, însă rareori se bea doar una la o ieșire. Dacă depășești limita, alcoolul poate amplifica riscul de atac cerebral, diabet de tip 2, probleme coronariene și tensiune arterială crescută.

Rinichii pot avea de suferit

Două beri pe zi pentru bărbați una în cazul femeilor reprezintă cantitatea moderată, dar trecerea acestei limite poate avea repercusiuni.

Berea cu un conținut ridicat de alcool crește riscul de hipertensiune și al dezvoltării unor boli de rinichi. De asemenea, poate duce la deshidratare și la perturbarea echilibrului din corp. Pe termen lung, rinichii pot fi afectați și pot apărea pietre sau insuficiență renală.

Poate duce la deficit de vitamine

Consumul regulat de bere poate determina corpul „să ceară” mai multe vitamine și minerale. Pentru a metaboliza alcoolul, organismul are nevoie de extra nutrienți, precum vitamine din grupul B.

Dieta zilnică poate ajuta la satisfacerea acestei nevoie, însă corpul trebuie să lucreze mai mult pentru a le absorbi. Pe termen lung, acest proces poate duce la deficiență de vitamine, iar asta poate afecta funcțiile interne.

Poate duce la probleme cu somnul

Alcoolul și somnul odihnitor nu fac casă bună împreună. Rezultatele unor studii arată că băutul de bere poate ajuta o persoană să adoarmă mai rapid, dar nu o ajută și să doarmă bine.

Somnul de tip REM se instalează după aproape 90 de minute de când închizi ochii, iar asta poate duce la oboseală resimțită în timpul zilei și probleme de concentrare. Alcoolul diminuează calitatea somnului și strică dispoziția. În plus, cei care exagerează pot să sufere de insomnie.


Distribuie