• Home
  • Sănătate
  • Ceaiul de coada calului ajută la eliminarea acidului uric

Ceaiul de coada calului ajută la eliminarea acidului uric

Când concentrația de acid uric din sânge este prea mare, pot să apară probleme articulare sau urinare. Din fericire, există plante precum coada-calului care ajută la eliminarea excesului acestui compus din organism.

O infuzie de coada-calului va curăţa organismul de toxine şi va ajuta, totodată, la eliminarea excesului de apă. Se prepară din 2 linguri de plantă uscată la 1 cană cu apă fiartă şi se beau 2 căni pe zi.

Tratează infecţiile urinare – Datorită proprietăţilor sale antimicrobiene şi antiseptice, coada-calului poate fi folosită şi ca remediu împotriva infecţiilor urinare, întrucât ajută la eliminarea lor şi ameliorează durerile.

Pentru a-i spori eficienţa, se recomandă prepararea unei infuzii din coada-calului combinată cu merişor. Ai nevoie de 2 linguriţe din fiecare la 1 cană cu apă clocotită. Poţi bea câte 2 căni pe zi, până când simptomele dispar.

Protejează stomacul – În tulburările digestive, ceaiul din coada-calului combate aciditatea crescută şi are beneficii în ulcerul gastric. Ceaiul se prepară din 4-5 linguriţe de plantă mărunţită la 1,5 litri de apă.

Se lasă la fiert 10 minute, se strecoară şi se beau 2 căni în cursul zilei.

Unii specialişti recomandă maceratul de plantă la rece, deoarece are un efect diuretic mai mare. Pentru macerat, se pun câteva linguriţe cu pulbere într-un litru de apă şi se lasă la macerat câteva ore, după care se filtrează şi se bea de-a lungul unei zile.

Bun expectorant – În caz de afecţiuni ale aparatului respirator, precum bronşită sau pneumonie, coada-calului are efect bronhodilatator şi expectorant.

Se poate lua câte 1 linguriţă cu pulbere de plantă de 3 ori pe zi sau se poate prepara un decoct din 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă. Se fierbe 15 minute, după care se bea de 3 ori pe zi, între mese.

De asemenea, coada-calului este eficientă şi în tratarea faringoamigdalitei şi a gingivitei. În acest caz, se poate face gargară cu infuzie de coada-calului. Infuzia o prepari din 2 linguriţe de plantă la 500 ml de apă clocotită.


Distribuie