Astazi va prezentam reteta de castraveti murati propusa de medicul Adina Alberts.
Adina Alberts este medic de chirurgie plastica. In anul 2003, medicul estetician a pus bazele unei clinici private de chirurgie plastica. Locatia este deschisa si astazi si este preintre cele mai cunoscute si mai recomandate, datorita rezultatelor satisfacatoare.
Adina Alberts este casatorita cu Viorel Catarama
Adina Alberts este casatorita de mai bine de 10 ani cu celebrul om de afaceri Viorel Catarama. Medicul si-a cunoscut sotul la cativa ani dupa un divort. Cei doi au impreuna o fiica, Briana Maria.
„CEI MAI BUNI CASTRAVETI MURATI IN 5 PASI…
Mi-a placut mereu sa ma ocup de conservele de toamna. Sunt de acord ca anul acesta legumele sunt mai scumpe ca oricand. Totusi, pentru sanatatea voastra, cateva borcane cu castraveti murati in saramura, ceva ce gasesti mai greu in magazine, merita sa aveti in camara.
Despre beneficiile muraturilor v-am mai vorbit si v-am spus ca implicatiile sunt majore cu conditia sa nu exageram cu sarea. Muraturile, adica acelea obtinute prin fermentarea naturala a substantelor din legume, (deci subliniez, nu prin adaos de otet), reprezinta o sursa inepuizabila de sanatate.
V-ati intrebat vreodata de ce adesea femeia gravida pofteste la muraturi?!
Cred ca poate fi un argument in sensul celor mentionate mai sus, nu-i asa? Micutul din burtica stie foarte bine ce e bun si ce e rau pentru el… Natura nu da gres niciodata!
Prin fermentare, legumele dau nastere la bacterii sanatoase, care curata intestinul de bacterii daunatoare. Iar de sanatatea intestinului depinde imunitatea noastra. Va dau o stare de bine, regleaza somnul, scade anxietatea.
Muraturile in saramura au efect antiinflamator, atenueaza alergiile si au efect anticangerigen.
Atentie insa la cantitatea de sare… Este indicat ca muraturile din varza, castravetii, gogonelele, etc sa fie tinute macar o ora in apa rece, la desarat, inainte de a fi consumate.
Iata si reteta:
1. Castravetii se spala bine si, eventual, li se taie capetele. Apoi se aseaza in borcane.
2. Pentru un plus de savoare, dar si de sanatate si textura, adaugati in fiecare borcan cate o bucatica de hrean.
3. La un litru de apa se adauga o lingura cu varf de sare grunjoasa. Se aduce saramura la punctul de fierbere. Niciodata sa nu folositi sare iodata la muraturi!
4. Saramura fierbinte se pune in borcane peste castraveti. Nu inchideti imediat…Ci abia peste 2-3 ore. Si dupa ce s-au racit complet puneti borcanele undeva la rece! Eu le tin in frigider pana se mai raceste afara.
5. Puteti adauga morcovi, sfecla, telina, marar uscat sau verde, boabe de mustar, piper, ienibahar, putin chili daca va place…”