• Home
  • Meteo
  • Ciclonul Daniel aduce furtuni devastatoare în sudul Europei, România în pericol?

Ciclonul Daniel aduce furtuni devastatoare în sudul Europei, România în pericol?

ANM avertizează: România în pericol să fie lovită de furtunile devastatoare ale ciclonului Daniel?
În ultimele zile, ciclonul Daniel a adus furtuni devastatoare în sudul Europei. Zone extinse din Grecia s-au confruntat cu căderi de apă de peste 500-600 de litri pe metru pătrat în decurs de 24 de ore. Este România în pericol să fie lovită de aceste manifestări? ANM vine cu explicații.

Elena Mateescu, directorul ANM, a analizat efectele devastatoare ale furtunii Daniel care a făcut ravagii în sudul Europei și a explicat cum va fi afectată vremea în România. Iată prognoza meteo actualizată.

Furtunile ciclonului Daniel în sudul Europei

Fenomenele meteorologice extreme au lovit puternic sudul Europei, cu Grecia fiind cea mai afectată. Temperaturile record și diferențele mari de temperatură au determinat formarea ciclonului mediteranean “Daniel”. Acesta a provocat intensificări ale vântului cu viteze de peste 80-100 km/h și cantități record de precipitații, de până la 650 de litri pe metru pătrat în doar 24 de ore. Insulele și sudul Greciei se confruntă cu aceste fenomene extreme, iar autoritățile au emis avertizări de cod roșu.

România în pericol?

În contextul acestor evenimente meteorologice extreme, mulți români se întreabă dacă România este în pericol să fie lovită de furtunile devastatoare ale ciclonului Daniel. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, țara noastră este departe geografic de zona de acțiune a acestui ciclon, ceea ce reduce șansele de a fi afectată în mod direct. Deja temperaturile au scăzut semnificativ în România, iar vremea se va stabiliza în următoarea perioadă.

Cu toate acestea, ANM avertizează că putem înregistra intensificări ale vântului în următoarele zile. Nu trebuie să excludem niciodată posibilitatea apariției fenomenelor extreme, iar România poate fi afectată de astfel de fenomene în funcție de caracteristicile climatului din zona noastră.

Prognoza meteo pentru România

Conform prognozei emise de ANM, temperaturile vor rămâne la valori moderate în următoarea perioadă, cu maxime de 28-29 de grade Celsius. Cantitățile de precipitații vor scădea, dar se vor mai semnala intensificări ale vântului. De asemenea, există un deficit de precipitații și o intensificare a secetei în următoarele săptămâni.

Meteorologii subliniază faptul că România nu s-a confruntat cu cantități impresionante de precipitații în această perioadă, precum Grecia sau Bulgaria. Cu toate acestea, nu trebuie să neglijăm posibilitatea apariției fenomenelor extreme și trebuie să fim pregătiți pentru orice eventualitate.

În concluzie, România are șanse mici să fie lovită de furtunile devastatoare ale ciclonului Daniel, dar trebuie să fim vigilenți și să luăm în considerare posibilitatea apariției unor fenomene extreme. ANM monitorizează în permanență evoluția vremii și emite avertizări pentru a ne ține informați și pentru a ne ajuta să ne protejăm în fața acestor fenomene meteorologice.


Distribuie