• Home
  • Știri
  • Cine este, de fapt, patronul Kaufland și LIDL. Este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali!

Cine este, de fapt, patronul Kaufland și LIDL. Este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali!

Dacă te-ai întrebat vreodată cine este omul din spatele celor mai mari lanțuri de hipermarketuri din Europa – Kaufland și Lid – ei bine, acesta este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali și are o avere uriașă, ocupând un loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Cine este, de fapt, patronul acestor magazine.

Lidl face parte din grupul Schwarz și are sediul central în Neckarsulm – și este prezent în peste 30 de țări din lume cu peste 10.500 de magazine (peste 249 în România și 5 centre logistice) și 260.000 de angajați (6.000 în România). Puțini sunt cei care știu că magazinele Kaufland aparțin aceluiași grup de investiții din care face parte Lidl.

Averea administratorul lanțurilor de magazine Kaufland și Lidl a detronat averea latifundiarului din Pipera. Afacerile, proprietățile și terenurile pe care le deține Gigi Becali ar avea o valoare estimată de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Cine este patronul lanțurilor de magazine Kaufland și Lidl
Dieter Schwars (85 de ani) este germanul miliardar care deține Schwarz Group – grup care numără peste 20.000 de magazine Kaufland și Lid. Compania are în prezent peste 575.000 de angajați în întreaga lume, iar în anul 2022 a obținut un total al vânzărilor de aproximativ 154 de miliarde de euro. Cu o avere estimată la 47, 2 miliarde de dolari, Dieter Schwars se află pe locul 25 în topul celor mai bogați oameni din lume și primul cel mai bogat om din Germania, potrivit Forbes.


Distribuie