Cum sa albesti rufele fara inalbitor si clor

Albul perfect al hainelor este ceva ce toate gospodinele si nu numai si-l doresc, insa, din pacate, in timp, hainele se ingalbenesc si isi pierd din acel alb pur dupa care cu totii tanjim.

Nimic nu poate fi mai deranjant mai ales atunci cand acest lucru se intampla cu tricoul sau rochia favorita.

Fiindca va intelegem aceasta problema si fiindca suntem de parere ca achizitionarea unui inalbitor scump nu este chiar cea mai buna solutie, ba din contra, nu veti reusi decat sa afectati tesatura hainelor, in acest articol va oferim o solutie perfect naturala si deloc costisitoare care va reda albul hainelor preferate.

Cum sa iti faci hainele albe din nou?
Exista cateva metode naturale care ne ajuta sa mentinem albul hainelor pentru mai mult timp incat este absolut pacat ca bunicele noastre, care cu siguranta le cunosteau, nu au dorit sa ni le impartaseasca.

Nu aveti nevoie sa cumparati niciun inalbitor scump.

Uneori, o combinatie perfecta de ingrediente este exact ceea ce iti trebuie pentru a obtine ceea ce iti doresti. Ati incercat pana acum permanganatul de potasiu?

Cum sa folosesti permanganatul de potasiu pentru albirea hainelor

Ceea ce trebuie sa faceti in primul si in primul rand este sa cumparat permanganat de potasiu.

Se pun apoi cateva cristale de permanganat de potasiu in 10 litri de apa. Ar trebui sa obtineti o solutie de culoare roz. Aveti grija sa nu puneti prea mult permanganat de potasiu. Se adauga apoi 200 grame de detergent in aceasta solutie.

Amestecul de albire este gata.
Se inmoaie acum hainele in lichid si se acopera cu o punga de nailon. Se lasa hainele peste noapte aproximativ 4-5 ore. Dupa aceea se baga in masina de spalat si se pun, normal, la spalat.

Puteti opta pentru albirea hainelor si invers. Mai intai spalati hainele si apoi le puneti in solutie. Repetati acest proces de albire ori de cate ori va fi nevoie pentre a reda hainelor voastre favorite albul perfect pe care vi-l doriti.

Un Sfat in Plus: Si bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru ca hainele voastre sa devina din nou albe. In plus, este o solutie foarte ieftina.

Se adauga 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu in detergent si apoi se spala hainele normal. Bicarbonatul de sodiu are si avantajul ca reduce din duritatea apei si face ca detergentul sa fie mai puternic.

Foarte multe femei folosesc bicarbonat de sodiu in loc de inalbitor. Nu trebuie decat sa puneti bicarbonat de sodiu in acelasi compartiment al masinii de spalat in care se pune si detergentul si hainele isi vor recapata albul dorit.


Distribuie