• Home
  • Știri
  • Cum să pui castraveți la murat ca să nu se mai înmoaie niciodată! Așa vei avea murături rezistente la iarnă

Cum să pui castraveți la murat ca să nu se mai înmoaie niciodată! Așa vei avea murături rezistente la iarnă

Castraveți murați în saramură, rețeta pentru iarnă! O rețetă simplă, fără conservanți, fără vânturare (pritocire). Castraveții rămân astfel crocanți, aromați și se mențin foarte bine și doi ani. E o rețetă de castraveți opăriți de trei ori, care are un succes garantat.

Ingrediente castraveți la murat

-3 kg castraveti
-2 l apa
-2 linguri sare pentru muraturi
-crengute de visin
-bete uscate de marar
-2-3 catei de usturoi
-2 radacini de hrean
-1 ardei iute
-2-3 tulpini de telina

Mod de preparare al castraveților puși la murat
Trebuie luați castraveți cât mai proaspeți, cei care nu au încă floarea în vârf, ceie care înțeapă atunci când pui mâna pe ei.

Dacă veți lua castraveți mai păliți, după ce vor fi puși la murat se va forma un gol în ei. Se spală bine castraveții, iar capetele trebuie tăiate. Bineînțeles, este una dintre modalități. Se pun castraveții într-o oală încăpătoare. Apoi se pun pe foc cu o lingură de sare la un litru de apă. O să vă rămână saramura, care trebuie păstrată.

Aveți nevoie cam de jumătate din capacitatea borcanului. Deci dacă folosiți un borcan de trei litri, aveți nevoie de 1,5 litri de saramură. Se lasă saramura să dea în clocot, apoi se toarnă peste castraveți. Castraveții trebuie să fie acoperiți complet de saramură.

Se acoperă cun un capac și se lasă așa până a doua zi. În ziua următoare se pun castraveții într-un borcan sau un bidon, după preferințe, cât mai îngrămădiți posibil. La fundul borcanului se pune țelină. Deasupra se pun ramuri de vișin.

Se dă saramură, din nou, în clocot și se lasă cam cinci minute. Zeama va fi tulbure, verzuie. Se pune în borcan ardeiul iubite, usturoiul curățat și tăiat și hrean.

Se toarnă iar saramura clocotită și se pun câteva bețe de mărar. Apoi se pune capacul și se închide. Și este gata. Castraveții se vor mura încet, iar zeama se va limpezi. Poftă bună!


Distribuie