Este cu adevărat uimitor să știi că doar 4 portocale pot fi suficiente pentru a face aproape 10 litri de suc natural delicios. Consultați instrucțiunile de mai jos, vă va părea rău că nu le-ați auzit înainte!
Mod de preparare si ingrediente:
4 portocale se spala bine, se toarna cu apa clocotita, apoi se usuca si se dau la congelator 2 ore, de preferat peste noapte.
Taiati-le apoi bucati de marime medie si treceti-le prin masina de tocat carne. Se toarnă masa rezultată în trei litri de apă rece fiartă și se lasă timp de aproximativ 10 minute.
Se strecoară printr-o strecurătoare, apoi se strecoară prin pânză de brânză împăturită în 5 straturi.
Ca rezultat, adăugați în suc 6 litri de apă, 1 kg de zahăr și 30 de grame de acid citric. Se amestecă totul bine, se toarnă în sticle și se lasă să stea aproximativ o oră.
Rezultatul sunt 9 litri de suc de portocale delicios!
Din ce ramane dupa strecurare se poate face dulceata – se adauga zahar dupa gust si acid citric si se fierbe in cuptorul cu microunde cu capacul inchis in trei etape timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
Bucurați-vă de această rețetă foarte interesantă și utilă!