Dan Negru a transmis un mesaj care a șocat publicul. Nemulțumirile prezentatorului au ridicat nenumărate discuții în rândul fanilor.
Dan Negru evidențiază faptul că, în România, popularitatea vedetelor scade odată cu înaintarea în vârstă, spre deosebire de străinătate, unde celebritățile sunt apreciate chiar și la vârste înaintate. Prezentatorul de la Kanal D remarcă faptul că, în țara noastră, după 30 de ani, ești privit adesea ca fiind bătrân, aducând în discuție pe Ștefan Bănică Jr., Andreea Esca și Smiley ca exemple elocvente.
„Eu, Ștefan Bănică, Andreea Esca”
Dan Negru observă că, în România, nu există prezentatori de știri cu vârsta peste 60 de ani, pe când în alte națiuni jurnaliștii vârstnici sunt văzuți ca având mai multă credibilitate.
„Ștefan Bănică, Andreea Esca și eu, la 50 de ani, suntem percepuți ca fiind bătrâni. La 40 de ani, atât Smiley cât și Delia sunt etichetați în același mod. Se pare că, la noi, semnele bătrâneții se arată în jurul vârstei de 30 de ani! Larry King era în plină ascensiune la 54 de ani! Oare ar fi avut vreo șansă în România?”, se întreabă Negru pe o rețea de socializare.
Regele Mihai și Regina Elisabeta
Prezentatorul stabilește un contrast între Regele Mihai și Regina Elisabeta, subliniind că, deși aceasta din urmă comanda respect chiar și la 96 de ani și era admirată de populație, suveranul român a fost perceput diferit. Negru mai menționează și problema vârstei în relația cu instituțiile bancare, observând că, după 60 de ani, indiferent de venit sau patrimoniu, băncile te văd ca fiind „iesit din joc” și nu mai acordă credite.
„România știe cel mai bine să transforme vârsta în regrete”, concluzionează el.
Mesajul tranșant al lui Dan Negru
Afirmațiile lui Dan Negru au stârnit multe discuții în spațiul public, punând accent pe modul în care se percepe vârsta și discriminarea în România. Prezentatorul de la Kanal D a evidențiat problema cu care se confruntă vedetele românești odată cu înaintarea în vârstă, subliniind diferența față de alte țări unde celebritățile sunt tratate cu mai multă considerație pe măsură ce anii trec.
„Eu, Ștefan Bănică, Andreea Esca la 50 suntem bătrâni. Smiley sau Delia la 40 sunt și ei…Pentru că la noi bătrânețea începe la vreo 30 de ani! Azilul de bătrâni e o mentalitate! Larry King devenea celebru la 54! Avea vreo șansă la noi ? Televiziunile din România n-au niciun prezentator de știri trecut de 60 de ani deși in lumea civilizată știrile sunt prezentate de jurnaliști de peste 50-60 ani pentru că ei au experiență și credibilitate. Giani Morandi a prezentat anul ăsta San Remo la 78 de ani. La noi, varsta lui Gica Petrescu era subiect de bancuri! „Ole, Ole, ieși afară moșule” erau scandările împotriva Regelui Mihai in anii ’90. Regele avea atunci 70 de ani. Regina Angliei a murit la 96 și varsta îi era un privilegiu. La noi, după 60 de ani nu mai poți să accesezi niciun credit indiferent de venituri sau de avere. Băncile te consideră mort! Discriminarea de vârstă există in România. N-o spune nimeni! E o molimă care atacă generație după generație și noi toți tăcem. România știe cel mai bine să transforme vârsta in regrete.”