5.3 C
Timișoara

De câți bani am nevoie pentru a călători în lume?

Data:

Este un vis popular – să renunți la slujba de zi cu zi pentru a călători prin lume. Fără responsabilități, fără programe. Dar, desigur, nimic în viață nu este gratuit. Cât de mult ar costa exact să călătorești în lume?

Mulți factori afectează răspunsul la aceasta: cât timp vrei să stai în străinătate; ce țări vrei să vezi; în ce tipuri de cazare ești dispus să stai. Poate cel mai simplu mod de a-ți da seama de bugetul tău este să lucrezi înapoi și să-ți dai seama cât va costa pe zi.

Mai multe bloguri de călătorie populare, cum ar fi A Little Adrift, Never Ending Footsteps și Earth Trekkers, toate sunt de acord că o valoare de bază de 100.000 RON de persoană pentru un an este realizabilă. Aceasta înseamnă puțin peste 250 RON pe zi.

Iată cum vă puteți da seama de numărul magic.

   Buget pe zi

Dacă ați fost vreodată într-o vacanță înainte, ideea de a cheltui doar 250 de lei pe zi pare probabil complet de neatins. Mai ales că asta include și cazarea.

Dar călătorind timp de un an nu înseamnă că fiecare zi va fi petrecută în lux; nu vei lua fiecare masă la restaurante, mergând în excursie după excursie. Sigur, există loc în buget pentru acele delicii din când în când – la fel ca atunci când locuiți acasă.

Călătorind prin lume îți dă timp să încetinești și să te cufunzi în viața locală.

    Pensiunile (unele cu camere private, chiar), unele hoteluri și Airbnb-uri oferă sejururi pe termen lung, care pot ajunge adesea la doar zeci de dolari pe zi, în special în orașele mai mici din afara orașelor mari și în țările mai accesibile.

    Mai multe despre asta mai jos. Starea într-un loc cu bucătărie este, de asemenea, o necesitate pentru a reduce costurile cu mâncarea. Și, în funcție de locul în care stați, profitând de transportul în masă în loc să închiriați o mașină vă va ajuta și bugetul.

   Țările pe care le vizitezi contează

Dacă încercați să păstrați un buget, cel mai simplu mod de a vă reduce costurile este să acordați prioritate călătoriilor în țări care sunt mai accesibile. Elveția, de notorietate, este una dintre cele mai scumpe țări de vizitat, în timp ce, să zicem, Thailanda, este cunoscută pentru că oferă cazare și masă pentru doar o mână de dolari. Și vorbind de dolari, un alt factor de luat în considerare este moneda țării și cursul de schimb. De exemplu, călătoria în Europa a fost întotdeauna mai scumpă, deoarece euro depășește dolarul.

     Dar, în ultimul timp, cei doi sunt acum la egalitate din cauza inflației, ceea ce înseamnă că călătoriile în multe orașe europene în acest moment au o reducere relativă. Dar, urmărirea unui buget de 250 RON pe zi nu va fi la fel de realizabilă în Europa precum rămânerea în țări din Asia, Africa sau America de Sud. Australia și Noua Zeelandă sunt, de asemenea, opțiuni mai scumpe.

   Investește în călătoria ta

    Dacă țările europene sunt pe lista ta de vizitat obligatoriu, experții în blogging de călătorie spun că te poți aștepta ca bugetul tău zilnic să se dubleze, eventual să se tripleze. Asta ar însemna că te uiți la un cost de cel puțin 200.000 RON de persoană pentru a călători timp de un an. Optarea pentru hoteluri de patru sau cinci stele vă va crește și prețul. Unele hoteluri de top te-ar putea costa sute de dolari doar pentru o noapte.

    Pentru a combate acest lucru, luați în considerare împărțirea timpului între unele țări scumpe și altele mai accesibile. La urma urmei, călătorești pentru a vedea lumea, ceea ce înseamnă un amestec de culturi și continente.

    Ați putea lua în considerare, de asemenea, să vă petreceți o noapte sau două din când în când la hoteluri de lux și să optați pentru cazare mai modestă între ele.

    În orice caz, simplificarea bugetului gândindu-vă la modul în care este în medie pe zi poate fi o tactică utilă atunci când începeți să planificați călătoria vieții.

Știri locale

Știri nationale