13.5 C
Timișoara

Echipa de sprijin din România, formată din personal de căutare-salvare, medici și asistenți SMURD, a ajuns în provincia Hatay

Data:

În provincia Hatay a ajuns și echipa de sprijin din România. Această echipă este formată dintr-un personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari.

Provincia Hatay este zona pe care autoritățile din Turcia, mai exact Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, au atribuit-o echipei din România cu responsabilități clare în gestionarea situației create în urma cutremurului. Echipa din România a început să construiască baza de operații și în același timp s-a pregătit pentru primul schimb de începere a misiunii de sprijin.

De asemenea în această dimineață o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare din țara noastră au realizat o misiune de recunoaștere în teren, alături de o echipă din Turcia, la o zonă grav afectată de cutremur.

Totodată salvatorii din România păstrează în permanență legătura cu autoritățile turce, iar reprezentanții AFAD sunt cei responsabili în a desemna zona de acțiune și mai ales de intervenție a echipelor care au venit în sprijin.

Știri locale

Știri nationale