• Home
  • Știri
  • Femeia care a fost adusă înapoi la viață după ce a fost lovită de un fulger a spus totul despre această experiență: „Am murit 2 minute”

Femeia care a fost adusă înapoi la viață după ce a fost lovită de un fulger a spus totul despre această experiență: „Am murit 2 minute”

Femeia care a fost adusă înapoi la viață după ce a fost lovită de un fulger a spus totul despre această experiență: „Am murit 2 minute”
O femeie a fost lovită de fulger și a fost readusă la viață miraculos. Ea a povestit toată experiența, după ce a fost „moartă” timp de 2 minute!

Rebecca Soto din Florida a fost lovită de un fulger, recent, în timp ce își plimba câinele.

Ea a căzut la pământ și a fost găsită de către soțul ei, Lauro. Femeia și-a pierdut cunoștința, iar inima ei s-a oprit pentru puțin timp.

Rebecca a fost transportată de urgență la spital, acolo unde medicii s-au luptat din greu pentru a-i recupera bătăile inimii cu ajutorul unui defibrilator.

Inima i s-a oprit pentru puțin timp

Femeia a trebuit să rămână în spital timp de o săptămână după incidentul aproape fatal, pentru a se recupera din cauza arsurilor suferite și a pierderii de memorie.

Pe perioada recuperării, ea a fost supusă hipotermiei terapeutice, pentru a-i menține creierul treaz.
„Inima i s-a oprit și au reușit (n.r. medicii) să o defribileze și să o aducă înapoi”, a povestit soțul ei, potrivit UNILAD.

„Sunt norocoasă să fiu aici”

„Tot revin la recunoștință. Sunt recunoscătoare și foarte norocoasă să fiu aici, astăzi. M-am vindecat. Este un lucru uimitor de realizat și de gândit. Gândul că am murit este destul de greu”, a povestit tânăra.

Femeia a menționat că a fost ajutată de familie și prieteni pentru a se recupera după ce și-a pierdut memoria.

„Am văzut poze, am auzit povești și după toate acesta, m-am simțit cu adevărat recunoscătoare că sunt aici”, a mai adăugat ea.

Femeia a revenit la serviciu și și-a reluat activitățile de zi cu zi. Ea și cu soțul său au creat o pagină pe o platformă de strângere de fonduri pentru a strânge banii necesari experitzelor medicale.

Fondatoarea platformei a povestit cum evoluează starea de sănătate a Rebeccăi.

„Recent, Rebeccăi trebuia să i se reamintească la fiecare 10 minute de ce era în spital și nu ne-a crezut când i-am spus că a fost lovită de fulger. Astăzi, ea își poate scrie gândurile în jurnalul pe care îl ține mereu cu ea pentru a nu uita aspecte importante”, a spus aceasta.

Cum te poți proteja de fulgere?

În timpul furtunilor, dar și înaintea lor, trebuie evitat mersul în aer liber.

Dacă te prinde furtuna afara, este indicat să te refugiezi lângă o clădire cu sistem de protecție împotriva trăsnetelor (paratrăsnet) sau într-un autoturism, deoarece anvelopele de cauciuc asigură izolație.

Dacă ești afară, trebuie să eviți să stai lângă copaci înalți sau să înoți în lacuri sau în râuri.

Copacii înalți atrag fulgerele, iar apa conduce electricitatea destul de bine.

Dacă te afli pe un câmp deschis, nu trebuie să te întinzi pe pământ, ci este indicat să te ghemuiești cât mai aproape de sol, pentru ca talpa încălțărilor să acționeze ca un izolator.


Distribuie