• Home
  • Meteo
  • Furtuni și grindină sunt așteptate în 14 județe. Cod galben de vreme rea emis de ANM

Furtuni și grindină sunt așteptate în 14 județe. Cod galben de vreme rea emis de ANM

După o noapte furtunoasă, ANM a emis o nouă avertizare de cod galben de furtuni a fost emisă pentru 14 județe din țară, valabilă miercuri, 3 iulie, până la ora 23:00.

Județele afectate sunt: Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Brașov și Covasna.

Sunt așteptate ploi torențiale, grindină și intensificări ale vântului sunt prognozate în nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei. Cantitățile de precipitații pot ajunge la 30 l/mp, izolat chiar peste 40 l/mp.

Descărcări electrice sunt, de asemenea, așteptate în sud-estul țării, însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile căderi de grindină.

Capitala va fi și ea afectată de instabilitatea atmosferică, cu o răcire semnificativă a temperaturii. Maxima zilei va fi de aproximativ 27 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza sunt posibile averse, descărcări electrice și rafale de vânt.


Distribuie