• Home
  • Sănătate
  • Ghimbirul, minune la casa omului, dar şi otravă: în ce situaţii nu ai voie să îl consumi

Ghimbirul, minune la casa omului, dar şi otravă: în ce situaţii nu ai voie să îl consumi

Ghimbirul este cunoscut pentru beneficiile sale, însă există situaţii în care nu ar trebui consumat sub nicio formă.

Potrivit specialiştilor, în anumite condiţii consumul acestui condiment poate agrava starea de sănătate, dar înainte de a vedea concret care sunt situaţiile în care ghimbirul trebuie evitat, iată câteva dintre beneficii:

1. Ghimbirul reduce greaţă cauzată de rău de mişcare sau chimioterapie, congestia, durerile de cap, crampele, bufeurile şi indigestia.

2. Combate inflamaţia, problemele circulatorii, artrita şi febra.

3. Protejează ficatul şi stomacul.

4. Ameliorează arsurile la stomac.

5. Stimulează sistemul circulator şi inimă.

6. Componentele picante activează fluxul de salivă şi producţia de sucuri digestive.

7. Ajută la absorbţia unor nutrienţi esenţiali în organism.

8. Ajuta în tratarea tulburărilor intestinale, elimina gazele intestinale, curata colonul.

9. Reduce durererile articulare şi musculare, atât intern cât şi local.

10. Are proprietăţi afrodisiace

Cine trebuie să evite ghimbirul?
Persoanele cu tulburări de sânge Ghimbirul stimulează fluxul de sânge, de aceea poate agrava starea acestor pacienţi. De asemenea, trebuie evitat ghimbirul cu două săptămâni înainte de a suferi o intervenţie chirurgicală.

Persoanele subponderale – Ghimbirul este o rădăcină uimitoare pentru persoanele care doresc să piardă în greutate, deoarece scade apetitul, accelerează metabolismul şi topeşte grăsimea. Prin urmare, cei care încearcă să câştige în greutate în mod natural ar trebui să-l evite.

Bolnavii cronici – Dacă luaţi orice medicament pentru vreo boală, consultaţi întotdeauna medicul dacă vreţi să consumaţi ghimbir. În cazul în care suferiţi de hemofilie şi sunteţi sub tratament, trebuie să ştiţi că ghimbirul anulează efectul medicamentului.

E riscant să combini ghimbir şi anticoagulante, beta-blocante şi medicamente pe bază de insulina.

Femeile gravide – Ghimbirul conţine stimulente naturale foarte puternice, care ar putea duce la contracţii premature. Prin urmare, ar trebui să evitaţi ghimbirul în timpul sarcinii.

Persoanele care au probleme cu stomacul sau plămânii – Ghimbirul nu ar trebui folosit de către persoanele cu inflamaţii ale stomacului sau plămânilor.

Persoanele cu pietre la fiere – trebuie să se sfătuiască cu medicul înainte de a recurge la un tratament cu ghimbir, deoarece ghimbirul este colagog (favorizează evacuarea bilei în duoden).


Distribuie