9.1 C
Timișoara

Guvernul vine cu vești mai puțin plăcute pentru șoferii din România

Data:

Șoferii din România ar putea să fie amendați automat. Un sistem va semnala depășirea vitezei sau alte încălcări ale legii.

Guvernul vine cu vești mai puțin plăcute pentru șoferii din România, care ar putea să fie amendați automat, atunci când încalcă legea. Se pregătește un sistem care va monitoriza traficul și va semnala abaterile de la lege. La acest sistem va avea acces și Poliția Română.

Șoferii din România ar putea să fie revoltați, atunci când vor afla că ar putea să nu mai scape de amenzi, în cazul în care vor încălca legea în timp ce sunt la volan. Guvernul pregătește un sistem automat de monitorizare al traficului, care va semnala toate abaterile de la lege, inclusiv depășirea vitezei sau nerespectarea semaforului. La acest sistem va avea acces inclusiv Poliția Română, astfel că sistemul de aplicare al amenzilor se va simplifica semnificativ.

Șoferii din România ar putea să primească amenzi automat

Sistemul e-Sigur ar putea să fie noul coșmar al șoferilor, atunci când se vor afla la volan. Acesta va semnala toate încălcările legii, înclusiv depășirea limitei de viteză sau trecerea pe culoarea roșie a semaforului. Mai mult, sistemul va fi folosit și în cazul mașinilor date în urmărire, despre care vor fi atenționați polițiștii atunci când se află pe drumurile publice.

Dincolo de regulile încălcate din trafic, sistemul va semnala și dacă un șofer nu și-a plătit taxele CNAIR, sau a avut un comportament agresiv în trafic, care ar fi putut să le cauzeze neplăceri celorlalți participanți la trafic. Polițiștii vor avea acces la sistemul e-Sigur, astfel că vor avea posibilitatea să amendeze șoferii atunci când legea presupune acest lucru.

Proiectul urmează să fie aprobat astăzi

Proiectul e-Sigur care îi va ajuta pe polițiști să amendeze automat șoferii care se abat de la reguliule din trafic, urmează să fie aprobat astăzi, 16 noiembrie 2022, în sedință. După ce acesta va trece de aprobare, radarele fixe vor fi amplasate pe sistemul CNAIR, însă vor intra în funcționare abia după doi ani după ce legea a fost aprobată.

Știri locale

Știri nationale