• Home
  • Știri
  • Iată de ce femeile ar trebui să mănânce nuci în fiecare zi, mai ales cele peste 45 de ani!

Iată de ce femeile ar trebui să mănânce nuci în fiecare zi, mai ales cele peste 45 de ani!

Iată de ce femeile ar trebui să mănânce nuci în fiecare zi, mai ales cele peste 45 de ani!
Cu toții știm despre beneficiile nucilor, dar se descoperă fapte noi și te vor surprinde!

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale nucilor sunt proteinele, deoarece nucile sunt bogate în acest nutrient. Proteina este responsabilă pentru creșterea și repararea țesuturilor și celulelor.

Astfel, utilizarea proteinelor ne ajută să restaurăm și să întinerim celulele corpului nostru. Acest nutrient întărește mușchii, ceea ce este foarte important pentru persoanele cu vârsta peste 55 de ani, când masa musculară începe să scadă în organism.

Proteinele servesc ca una dintre sursele de energie ale organismului; când rezervele de carbohidrați și grăsimi sunt scăzute, organismul eliberează energie din proteine ​​pentru a îndeplini funcții sistemice.

Un alt beneficiu pentru sănătate al nucilor este sporirea sănătății inimii și a vaselor de sânge. Nucile sunt bogate în omega-3 și acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic. Nucile sunt, de asemenea, surse de acid arahidonic, acid alfa-linoleic (ALA) și acid linoleic.

Conform studiilor clinice, nucile ajută la prevenirea bolilor coronariene prin scăderea lipoproteinelor cu densitate scăzută sau a colesterolului rău și prin creșterea colesterolului bun din lipoproteinele cu densitate mare.

Consumul zilnic de 25 de grame de miez de nuci va asigura 90% din aportul zilnic recomandat de acizi grasi.

Dar asta nu este tot!

Nucile ajută și la prevenirea cancerului. Potrivit cercetărilor, nucile pot reduce riscul de cancer de prostată și de sân.

În cadrul studiului, șoarecii care au consumat nuci timp de 18 săptămâni au avut tumori semnificativ mai mici decât șoarecii care au consumat aceeași cantitate de grăsime din alte surse. Se adaugă că utilizarea nucilor a redus cu 30-40% creșterea cancerului de sân și prostată.

Un alt beneficiu pentru sănătate al nucilor este îmbunătățirea sănătății oaselor.

Potrivit Medical News Today, nucile sunt bogate în cupru, care este necesar pentru o densitate minerală osoasă ridicată și un risc mai mic de osteoporoză, în care oasele devin mai subțiri, fragile și mai puțin dense, ceea ce accelerează descompunerea lor și crește riscul de fracturi.

Astfel, se recomanda consumul a 5-7 bucăți de nuci în fiecare zi pentru a preveni osteoporoza, lucru deosebit de important pentru femeile peste 45 de ani, cand densitatea osoasa începe să scadă în organism.


Distribuie