• Home
  • Sănătate
  • LEUȘTEANUL – Medicament natural pentru rinichi, plămâni și piele

LEUȘTEANUL – Medicament natural pentru rinichi, plămâni și piele

Leușteanul, nelipsit din bucătăria românilor, nu are doar un gust plăcut, ce dă savoare ciorbelor și altor mâncăruri, ci și numeroase proprietăți, ce ajută la prevenirea, chiar vindecarea unor afecțiuni.

Beneficiile aduse de leuștean sănătății
Previne formarea pietrelor la rinichi – Un factor esențial în prevenirea formării pietrelor la rinichi este consumul mare de apă. Leușteanul este ceea ce se numeste aquaretic. Promovează diureza apei în corp și urinarea fară pierderea de electroliți.

Menține sănătatea plămânilor – ajută la expectorația excesului de mucus și salivă. Datorită compusului chimic eucaliptol, această plantă-minune reduce inflamațiile ce apar la nivelul plămânilor.

Ajuta la sanatatea pielii – Aplicat direct pe piele sau sub forma de crema, leusteanul ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului sau acneei.

Datorita proprietatilor sale, leusteanul face pielea mai catifelata, ii confera un aspect sanatos si frumos si ajuta la prevenirea ridurilor.

Are proprietăți anitiinflamatoare – unul dintre compușii găsiți în leuștean care contribuie la proprietățile sale anti-inflamatorii este quercetina. Tratează ateroscleroza, astmul, guta, artrita și hemoroizi.

Ameliorează simptomele menstruației – Leușteanul este des folosit în ameliorarea unor simptome menstruale, cum sunt crampele și balonarea.

Se pare că beneficiile pe care le poate oferi în această perioadă a lunii se datorează în mare parte densității sale nutritive.

Ameliorează durerile de cap – frunzele de leuștean au în compoziție substanțe benefice ce duc la scăderea tensiunei arteriale.

Facilitează digestia – conține compusul antiinflamator limonen, despre care un studiu a demonstrat că are efecte antiinflamatorii semnificative la șobolanii cu colită.

Preparare
Se pun frunzele plantei la uscat (de preferat de provenienta bio), după care se mărunțesc și se depozitează într-un recipient curat și uscat.

Se poate prepara ceai de leuștean și din frunze proaspete. Pentru prepararea unei căni de ceai trebuie să adaugi o linguriță de plantă atunci când apa clocotește.

După aceea, acoperă vasul și lasă la infuzat timp de 10 minute. Strecoara ceaiul și consumă-l cu miere și o felie de lămâie. Vei avea parte de o experiență aromată și relaxantă.


Distribuie