• Home
  • Știri
  • Lumea muzicii din Romania e in doliu! A murit George Nicolescu

Lumea muzicii din Romania e in doliu! A murit George Nicolescu

Lumea muzicii din Romania e in doliu! George Nicolescu, solistul de muzica usoara care s-a nascut orb, a murit, marti, la varsta de 74 de ani.

„Eternitate” sau „Mai avem nevoie si de iarba” sunt melodiile care i-au adus celebritatea.

Anuntul a fost facut marti de artistul Andrei Paunescu.
„S-a stins George Nicolescu. Familia ramasa aici mi-a permis sa va dau vestea. Abia implinise 74 de ani pe 12 martie. ‘Viata noastra unde e, viata noastra ce-ati facut cu ea?’”, a scris pe Facebook Andrei Paunescu.

Solistul cu voce de aur, care a debutat pe scena la 20 ani, s-a nascut orb, insa a invatat inca din adolescenta sa-si castige existenta. George Nicolescu a fost profesor de franceza la o scoala de nevazatori, de unde insa s-a pensionat in urma cu multi ani, dar muzica ramane marea lui pasiune. Si acum hit-ul lui, ”Eternitate”, continua sa fie difuzat de posturile de radio.

Casatorit de mai bine de 45 de ani, cantaretul ”Epocii de Aur” a vorbit intotdeauna la superlativ despre marea lui dragoste, Georgeta: ”Noi am fost colegi de liceu, ne stim de cand ea avea 16 ani, iar eu, 18. Inainte de a fi iubiti, am fost buni prieteni. Ea este cea mai frumoasa femeie din lume, desi nu am vazut-o niciodata. O simt dupa voce, daca are o zi buna. Toata viata m-a ajutat, ea lucreaza ca ingrijitor, pentru mine”.

In anul 2000, a suferit un accident vascular care ameninta sa-i aduca consecinte grave. Cu toate acestea, prin forta, determinare si cu sprijinul neconditionat al familiei si al prietenilor, a reusit sa depaseasca aceasta grea incercare, demonstrand ca spiritul sau era neinvins.


Distribuie