• Home
  • Știri
  • Mâna Maicii Domnului, planta care creşte imunitatea, te apără de viruşi, combate febra, tusea şi durerile în gât

Mâna Maicii Domnului, planta care creşte imunitatea, te apără de viruşi, combate febra, tusea şi durerile în gât

In acatiste si rugaciuni, noi, crestinii, o numim pe Maica Domnului Floarea cea mai aleasa si inmiresmata, cea care l-a nascut si l-a purtat in brate pe Domnul nostru, Iisus Hristos.

Un vechi proverb roman, ajuns pana la noi, spune „Cum sa moara omul, daca are Mâna Maicii Domnului in gradina”, facand referire la proprietatile vindecatoare pentru multe boli si afectiuni.

Legenda spune ca Maica Domnului cu micul Iisus in brate a cautat adapost la mai multe plante ca sa scape de soldatii lui Irod cand acestia o hartuiau.

Singura planta care a primit-o, oferindu-i adapost in acele grele momente, a fost Mâna Maicii Domnului. La plecare, Maica Domnului a binecuvantat-o menind-o sa aiba puteri vindecatoare:

„De azi inainte si pana in eternitate, tu vei fi floarea preferata a oamenilor. Iti dau puterea sa vindeci pe om de toate bolile si sa-l salvezi de la moarte asa cum ai facut tu pentru mine”.

Daca sistemul tau imunitar este slabit, din nou, poti apela la beneficiile caprifoiului.

Pe langa faptul ca te poate feri de infectiile virale, infuzia de Mana Maicii Domnului poate fi consumata si pentru a trata unele simptome neplacute ale racelilor, cum ar fi febra, tusea si durerea in gat.

La fel de bine se poate vindeca si cistita, consumand un astfel de ceai.

Afectiunile intestinale sunt si ele pe lista de boli ce pot fi tratate folosind acest remediu naturist.

Se pare ca si germenii precum Salmonela isi gasesc sfarsitul astfel, mai ales pentru ca Mana Maicii Domnului ajuta la eliminarea toxinelor si altor cauze care determina problemele intestinale.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca uleiul extras din florile de caprifoi este un ingredient folosit si in industria cosmetica. Este puternic hidratant si vindecator pentru piele.

Infuzia de caprifoi are efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene, antispasmodice datorită faptului că în compoziţia florilor se regăsesc substanţe precum quercitina, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esenţiale sau vitamina C.

Infuzia se prepară din bobocii plantei, proporţia fiind de o ceaşcă de boboci la un litru de apă clocotită, care se lasă la infuzat pentru 10 minute. Se pot consumă 2-3 căni de infuzie pe zi.


Distribuie