• Home
  • Meteo
  • Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București

Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București

România se „topește” în următoarele zile! Meteorologii anunță temperaturi caniculare în luna lui Cuptor. Mercurul va urca în termometre și va ajunge lejer la 40 de grade Celsius sau chiar mai mult, în Capitală. Bucureștenii mai bine ar evita să părăsească locuințele în zilele ce urmează, din cauza valorilor termice foarte ridicate. Se anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații. Iată prognoza meteo!

Sezonul estival este în toi și toată lumea dă fuga la mare atunci când are timp, cu gândul să se răcorească în astfel de zile toride. România se „topește” din cauza temperaturilor foarte ridicate și oamenii evită să-și părăsească locuințele la orele amiezii. Riscul de radiații este destul de ridicat în unele zile, atunci când mercurul din termometre atinge lejer 40 de grade Celsius. Spre exemplu, în Capitală, luna lui Cuptor aduce temperaturi de 42 de grade Celsius. Urmează 11 zile de mega-caniculă, iar riscul de radiații este crescut.

Luna lui Cuptor vine la pachet cu valori termice foarte ridicate, cea mai mică temperatură fiind pe la sfârșitul lunii, de 30 de grade Celsius. Până atunci, bucureștenii se vor confrunta cu 40-42 de grade în majoritatea zilelor. Cea mai călduroasă zi din lună va fi pe data de 14 iulie, când se anunță 42 de grade Celsius. Abia după 18 iulie, vremea se răcorește puțin și există posibilitatea să apară ploile. Pe 18,19,20 iulie se vor înregistra în jur de 30 de grade Celsius pe timpul zilei, iar noaptea 19-20 de grade.

Duminică, 7 iulie, indicele UV (de radiații) este 10, adică maxim. Cel mai bine, oamenii ar evita să iasă din case la orele amiezii, când mercurul din termometre va arăta 36 de grade Celsius. Chiar dacă temperatura nu este la fel de mare precum în zilele ce va urma, problemă este riscul crescut de radiații UV, care afectează sănătatea pielii.


Distribuie