• Home
  • Meteo
  • Meteorologii, anunț de ultimă oră despre iarna 2023-2024! Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România?

Meteorologii, anunț de ultimă oră despre iarna 2023-2024! Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România?

Meteorologii, anunț de ultimă oră despre iarna 2023-2024! Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România?
Toamna a venit, însă afară sunt încă temperaturi de vară. Cu toate acestea, românii se gândesc deja la primii fulgi de nea.

Meteorologii au anunțat că toamna își va intra brusc în drepturi, însă temperaturile vor rămâne relativ plăcute pentru o perioadă bună de timp.

Specialiștii ANM au anunțat când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România

Spre surprinderea românilor, primii fulgi de zăpadă vor cădea în Capitală în jurul zilei de 18 noiembrie, potrivit Accuweather. Însă bucuria primei zăpezi nu va ține mult, următoarea ninsoare fiind așteptată în jurul zilei de 6 decembrie.

Chiar și așa, sunt șanse slabe ca zăpada să se depună, fiind anunțate temperaturi destul de ridicate pentru acea perioadă. În luna decembrie sunt așteptate temperaturi medii în România între 3,8°C (38,8°F) și -2,6°C (27,3°F).

Potrivit experților europeni, zăpada va fi o raritate în această iarnă, nu doar în România, ci în mai multe state europene. De asemenea, vremea va fi mohorâtă, iar soarele se va lăsa așteptat în multe zile.

Temperaturile ridicate se vor păstra și-n luna octombrie

În luna octombrie 2023, vremea se va păstra caldă, însă ploile își vor face apariția. Temperaturile vor fi între 21 și 23 de grade Celsius pe timp de zi și 8 și 11 grade Celsius pe timp de noapte.

Potrivit directorului ANM, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, însă ploile își vor face ușor apariție. Precipitațiile abundente creează riscul unor inundații în unele județe din țară.

Meteorologii au anunțat ploi în zilele de 12, 20 și 29 octombrie. ”Un val de aer rece va pătrunde în țara noastră aducând ploi și furtuni în unele zone, dar și o răcorire a vremii. Instabilitatea atmosferică se va menține ridicată de joi până sâmbătă, în acest interval fiind așteptate cantități de apă de până la 25 – 40 l/mp”, susține Elena Mateescu, directorul ANM.


Distribuie