• Home
  • Știri
  • Nicolae Ciucă a dezvăluit care este mâncarea lui preferată: „Nu provin dintr-o familie de oameni supli!”

Nicolae Ciucă a dezvăluit care este mâncarea lui preferată: „Nu provin dintr-o familie de oameni supli!”

Liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, a recunsocut că nu se abţine atunci când are în faţă o mâncare bună. Acesta a precizat care este mâncarea preferată a lui Nicolae Ciucă. Şeful liberalilor

„Îmi place să mănânc, e și o chestie genetică, nu provin dintr-o familie de oameni supli. Dar nu sunt carnvior, mănânc foarte rar carne. Îmi plac foarte mult mâncărurile cu care am crescut la bunica, la mama. Sarmalele de post și ciorba de fasole! Fără afumătură. Ciorba de roșii. Fac bulion și acasă. Am grădina mea unde îmi cultiv în fiecare an propriile legume”, a spus Nicolae Ciucă.

Șeful Senatului a precizat că îi place să şi gătească.

„Îmi plac foarte mult mâncărurile simple și, dacă tot m-ați întrebat, îmi place mult saramura de pui, tipic oltenească. Îmi place să fac ciorbă de legume de toate felurile. Îmi place ciorba de praz acrită de zeamă de varză. Fac și ciorbă de raci. Am dus cuiva că nu înțelegea ce sunt ăia raci, mama când face sarmale face și raci. Racii sunt niște ardei, la jumătatea dimensiunii ardeiului gras roșu. Se folosesc în Oltenia pentru perioada de post, se umplu cu orez și cu făină și zeamă de varză și e o ciorbă foarte bună. Ciorba o acresc cu zeamă de varză. Și mai folosim ceva, corcodușe și aguridă”, a menționat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Nu aș da pe nimic copilăria de la ţară“
Despre copilărie, Nicolae Ciucă a povestit că joaca preferată, în vacanţă la ţară, era fotbalul, pe câmp.

„Îmi plăcea să joc, să alerg, făceam plimbări cu bicicleta. Nu aș da pe nimic copilăria de la ţară. Întrebat despre mâncarea copilăriei, Ciucă a spus că îşi aminteşte sarmalele, supa de roşii, iar şniţelele şi checul făceau parte din mâncărurile pe care i le trimiteau pachet când era la şcoala militară“, a menționat Nicolae Ciucă.

Liderul liberal a spus că acasă grădinăreşte şi că are câţiva metri pătraţi unde cultivă ceea ce îi trebuie unei familii pentru vară şi toamnă, roşii, ardei gras, capia, gogoşari, busuioc, cimbru, castraveţi şi a precizat că este o chestiune de relaxare, uneori ieşind în grădină inclusiv seara.


Distribuie