• Home
  • Știri
  • Nostradamus și profețiile sale despre Israel: Îngrijorare globală în fața avertismentelor despre ‘Cetatea lui Dumnezeu’ și perspectiva celui de-al Treilea Război Mondial

Nostradamus și profețiile sale despre Israel: Îngrijorare globală în fața avertismentelor despre ‘Cetatea lui Dumnezeu’ și perspectiva celui de-al Treilea Război Mondial

Una dintre celebrele pasaje din opera lui Michel de Nostredame, cunoscut sub numele de Nostradamus, sugerează că ar fi făcut o previziune legată de un eveniment major în viitorul Israelului, alimentând speculații cu privire la abilitățile sale de clarvăzător.

Nostradamus, un astrolog renumit din Franța, a trăit până în 1566, dar moștenirea sa ca practician în diverse domenii, precum farmacia, medicina și clarviziunea, rămâne puternică.

Opera sa celebră, intitulată “Les Prophéties,” a fost publicată în 1555 și i-a adus o notorietate considerabilă. Una dintre profețiile sale notabile sugerează un eveniment semnificativ legat de Israel, stârnind interesul și speculațiile la nivel mondial.

Conform acestei profeții, Nostradamus ar fi anticipat izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial în contextul unui conflict major care ar urma să aibă loc în Israel. Această profeție a fost privită de mulți ca o dovadă a abilităților sale profetice. Iată ce spunea Nostradamus despre “Cetatea lui Dumnezeu.”

“Les Prophéties” este o colecție de 942 de catrene poetice, care se presupune că prezic evenimente viitoare pe Terra.

Nostradamus a afirmat că profețiile sale se bazează pe cunoștințele sale astrologice, însă a fost criticat aspru de detractori care au pus sub semn de întrebare competența sa.

El a vorbit despre un mare război care va izbucni în Israel și l-a legat de un conflict care ar putea avea loc în Cetatea lui Dumnezeu.

Cu contextul actual în care Israelul se confruntă cu amenințări din partea grupărilor islamiste, mulți susțin că profeția sa își găsește împlinirea.

Atunci când analizăm contextul istoric din vremea lui Nostradamus, putem identifica “Cetatea lui Dumnezeu” ca fiind Ierusalimul, capitala Israelului.

El a menționat în scrierile sale că acest oraș va fi scena unui conflict, în care un lider important va cădea, eveniment ce ar putea declanșa al Treilea Război Mondial.

În contextul recent al atacului grupării Hamas asupra Israelului și a consecințelor acestui atac, acest catren poate căpăta o înțeles diferit.

Nostradamus a vorbit și despre un mare război în anul 2023. Într-o publicație mai veche de 450 de ani, el scrie despre acest an: “Șapte luni de Mare Război, oameni mor din cauza faptelor rele. Rouen, Evreux nu vor cădea în mâinile regelui.”

De asemenea, Nostradamus a prezis că în jurul anului 2023 va apărea al treilea Antihrist. El a menționat că Napoleon și Hitler au fost primii doi antihriști.

Interpretările profețiilor lui Nostradamus sunt subiective și adesea vagi, ceea ce le permite să fie aplicate retrospectiv evenimentelor și să fie folosite pentru a susține diverse argumente.

Majoritatea oamenilor de știință și istorici consideră profețiile lui Nostradamus drept opere literare și poetice, fără o bază științifică sau profetică reală.


Distribuie