• Home
  • Știri
  • Oferă salarii de aproape 3.000 de euro pe lună și nu găsește oameni. Mărturia unui patron

Oferă salarii de aproape 3.000 de euro pe lună și nu găsește oameni. Mărturia unui patron

Un antreprenor român din Italia se confruntă cu o problemă aparent paradoxală: oferă salarii de aproape 3.000 de euro pe lună, dar nu reușește să găsească oameni interesați să lucreze în cadrul companiei sale.

Criza forței de muncă lovește în întreaga Europă, iar în România și în țările occidentale nu pare să existe o excepție. Un exemplu elocvent al acestei situații este dat de Florin Lisaru, un antreprenor român din Italia, care se confruntă cu o provocare neașteptată.

Un angajator nu găsește oameni, chiar dacă oferă salarii de aproape 3.000 de euro pe lună

Cu toate că oferă salarii de aproape 3.000 de euro pe lună, Florin Lisaru se plânge că nu găsește oameni să muncească în cadrul companiei sale de transport mărfuri.

Antreprenorul acceptă și începători

Cu scopul de a atrage șoferi, Florin Lisaru a oferit salarii atractive, cuprinse între 2.200 și 2.800 de euro, și a făcut eforturi de a oferi condiții de muncă excelente.

„Camioanele mele se întorc toate seara la garaj. Avem baie, bucătărie, service. Munca nu e multă, câteodată este de condus trei sau patru ore pe zi. Noi nu îi punem pe șoferi la curse extenuante. Iar salariile sunt între 2200 și 2800 de euro, așa cum prevede contractul național. Dacă se întâmplă, rareori, să doarmă un șofer pe drum, are asigurată cazarea, 30 de euro pe noapte“, a mai spus bărbatul, potrivit rotalianul.com

În ciuda acestor oferte avantajoase, antreprenorul se plânge de faptul că este din ce în ce mai dificil să găsească oameni dispuși să lucreze. El afirmă că ar fi deschis să lucreze și cu începători, dar numărul celor serioși și dispuși să învețe scade constant.


Distribuie