Oţetul de mere: utilizări recomandate de Dr. OZ

Probabil ai auzit deja despre beneficiile miraculoase ale oţetului de mere, atât în ceea ce priveşte nutriţia, cât şi starea generală de sănătate.

Benefic pentru dietă, sănătate şi frumuseţe, oţetul de mere se numără printre ingredientele naturale preferate de nutriţionişti şi specialişi în frumuseţe.

Cititi aceste 10 beneficii si aflati mai multe despre cum va poate ajuta otetul de mere:

1. Pierderea in greutate: Potrivit unor studii, obezitatea este strans legata de lipsa somnului. Cut cat o persoana are o greutate mai mare, cu atat are mai multe probleme cu somnul.

Otetul de mere are capacitatea de a preveni acumularea de grasime si de a reduce apetitul. Acesta contine un compus cunoscut sub numele de pectina, care ajuta creierul sa va faca sa va simtiti mai multumiti.

Deci, daca simtiti ca va este foame inainte de culcare, otetul de mere este Solutia! In loc sa mancati un baton de ciocolata sau prajiturele care contin o multime de grasimi, trebuie doar sa amestecati o lingurita de otet de mere cu o ceasca de apa si sa beti!

2. Trateaza durerea in gat: Bacteriile responsabile de durerea in gat nu se pot dezvolta in mediul acid creat de otetul de mere. Mai mult decat atat, otetul de mere are proprietati antibacteriene puternice.

Inghititi o lingurita de otet de mere cu o ora inainte de a merge la culcare. Inghititi o alta lingurita 30 min mai tarziu, apoi inca una chiar inainte de a merge la culcare.

3. Trateaza sughitul: Otetul de mere poate stimuli nervii din gat responsabili pentru sughit, datorita gustului amar. Acest lucru va face nervii sa “uite” de necesitatea de a sughita. Inghititi o lingurita de otet de mere organic.

4. Amelioreaza nasul infundat: Otetul de mere are un continut bogat de magneziu, potasiu si vitaminele B1, B2, A si E, care pot fluidifica si curata sinusurile.

In scopul de a obtine un ajutor rapid, trebuie sa se amestece o lingurita de otet de mere cu un pahar de apa si sa se bea inainte de a merge la culcare.

5. Trateaza refluxul acid al stomacului: Otetul de mere are capacitatea de a restabili aciditatea stomacului. Doar se amesteca o lingura de otet cu un pahar de apa si se bea cu o ora inainte de culcare.

6. Amelioreaza durerile de stomac: Otetul de mere poate ajuta sa uitati de noptile nedormite din cauza durerilor de stomac. Nu veti mai avea probleme cu crampele sau gazele din stomac. Se amesteca o lingurita de otet de mere organic cu o ceasca cu apa calda si se bea inainte de a merge la culcare.

7. Previne indigestia: Insomnia este strans legata de indigestie. Otetul de mere are capacitatea de a va ajuta in caz de balonare si greata. Se amesteca o lingurita de otet de mere si miere intr-un pahar cu apa calda si se bea cu o jumatate de ora inainte de a merge la culcare.

8. Reduce nivelul zaharului din sange: Nivelul ridicat de zahar din sange este a doua cauza cea mai frecventa de insomnie. Otetul de mere poate creste sensibilitatea la insulina, reducand astfel glicemia. Ar trebui sa luati in mod regulat 2 lingurite de otet de mere inainte de a merge la culcare.
Nota: Daca utilizati medicamente pentru diabet zaharat, trebuie sa consultati medicul inainte de a folosi otet de mere.


Distribuie