• Home
  • Meteo
  • Prognoza meteo septembrie 2023. Ploi mocăneşti, cantităţi excedentare de precipitaţii în prima lună de toamnă

Prognoza meteo septembrie 2023. Ploi mocăneşti, cantităţi excedentare de precipitaţii în prima lună de toamnă

ANM a publicat datele probabilistice pentru luna septembrie. După o vară capricioasă, urmează o toamnă cu multe ploi.

Prognoza meteo septembrie 2023. Elena Mateescu anunță o schimbare semnificativă a vremii. Potrivit meteorologului, după zile întregi de caniculă, temperaturile scad simțitor, urmând ca toamna să debuteze cu cel mult 25 de grade în cea mai mare parte a țării.

”Vorbim și astăzi, ultima zi din vara 2023, de fenomene de instabilitate pentru o bună parte din țară, nu la intensitatea celor care s-au desfășurat în ultimele 24 de ore și mai ales pe parcursul zilei de ieri.

De mâine, veștile sunt bune. Debutăm cu o toamnă mai caldă decât în mod obișnuit având în vedere deja regimul de temperaturi care, mâine, la scara întregii țări, se va situa între 23 până la 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română. O vreme frumoasă din punct de vedere termic, local, în sud-estul țării, chiar călduroasă, pentru că 32 de grade caracterizează o vreme călduroasă pentru un debut de toamnă.

Avem și o probabilitate de a mai înregistra averse, în special în zona montană și submontană, așa cum menționam anterior, nu la intensitatea celor văzute în ultimele 24 de ore.

Sâmbătă și duminică, sfârșitul de săptămână, aduce valori ce vor caracteriza o vreme în încălzire, 33…34 de grade, în special în sudul țării. Ne apropiem din nou de pragul unei zile de caniculă.

Săptămâna următoare va debuta însă cu o vreme în răcire, în special în jumătate de sud-est, acolo unde temperaturile se vor situa doar până la cel mult 25 de grade Celsius, în timp ce în partea de vest vom mai consemna valori peste pragul unei zile de vară, peste 25 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu.

Prognoza meteo septembrie 2023, potrivit ANM:

Vremea 4 – 11 septembrie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de est a țării, dar și deficitar în regiunile vestice și nord-vestice.

Vremea 11 – 18 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în cele estice.

Vremea 18 – 25 septembrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud- estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea 25 septembrie – 2 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.


Distribuie

Îți recomandăm să citești și