• Home
  • Sănătate
  • Proprietățile vindecătoare ale cuișoarelor. Se folosesc nu numai în bucătărie

Proprietățile vindecătoare ale cuișoarelor. Se folosesc nu numai în bucătărie

În fiecare bucătărie puteți găsi un borcan cu boboci de flori nedeschiși. Este timpul să privim acest condiment într-un mod nou. La urma urmei, este cunoscut în întreaga lume nu numai pentru aroma și gustul său, ci și pentru proprietățile sale vindecătoare.

Cuișoarele are acțiune bactericidă, dezinfectează, inhibă reproducerea microbilor, ciupercilor și, de asemenea, vindecă infecțiile bacteriene.

Cuișoarele au un efect antiviral. Nu, acest condiment nu inhibă reproducerea virusurilor, dar datorită vitaminelor pe care le conține, asigură prevenirea excelentă a multor boli.

Cuișoarele au fost folosite mult timp ca antihelmintic. Mugurii de cuișoare conțin o substanță specială – eugenol, care are un efect dăunător asupra viermilor rotunzi și plati.

Preparatele pe bază de cuișoare nu dăunează organismului nostru. Pentru a accelera îndepărtarea helminților și a ouălor acestora din fecale, medicii recomandă utilizarea suplimentară a colagogilor.

Cuișoarele sunt o modalitate excelentă de a detoxifica organismul. Pentru a obține acest efect, este necesar să faceți ceai cu cuișoare și ghimbir. Pune intr-un ceainic 1 lingurita de frunze de ceai negru maruntit, aceeasi cantitate de ghimbir ras, cateva cuisoare si cateva seminte de cardamom.

Se toarnă amestecul cu 0,5 litri de apă clocotită și se lasă ceaiul timp de 30 de minute. Bea băutura în porții mici pe parcursul zilei.

Proprietățile curative ale cuișoarelor: substanțele speciale pe care le conține sunt capabile să amelioreze spasmele mușchilor și vaselor de sânge. Acest efect este extrem de util în bronșita astmatică, spasme dureroase și hipertensiune arterială.

Cercetări recente ale oamenilor de știință anti-cancer arată că cuișoarele sunt eficiente în combaterea creșterii celulelor canceroase! Prin urmare, datorită acestor proprietăți vindecătoare ale cuișoarelor merită să adăugați acest condiment cât mai des posibil în preparatele cu ceai, carne sau pește.


Distribuie