• Home
  • Sănătate
  • Remediu pentru arsurile la stomac. Isi face efectul in doar cateva minute

Remediu pentru arsurile la stomac. Isi face efectul in doar cateva minute

Arsurile la stomac sunt cauzate de o afectiune a stomacului numita reflux gastroesofagian. Cantitatea de acid din stomac creste atat de mult incat ajunge sa urce spre esofag, ceea ce provoaca dureri in piept.

Un truc comun pentru a trata arsurile la stomac implica utilizarea bicarbonatului de sodiu. Oamenii care sufera de arsuri la stomac adesea apeleaza la aceasta solutie.

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta intr-adevar la calmarea arsurilor la stomac. Acest lucru se intampla deoarece bicarbonatul de sodiu are proprietati alcaline si poate neutraliza acidul din stomac.

Pentru a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru a trata arsurile la stomac, poti incerca urmatoarele:

Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa rece. Bea amestecul.

Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa fierbinte si bea amestecul incet.

Iata cateva beneficii posibile ale bicarbonatului de sodiu pentru sanatate:
Ajuta la neutralizarea aciditatii stomacale: Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la neutralizarea aciditatii stomacale, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care sufera de arsuri la stomac sau de indigestie.

Poate ajuta la ingrijirea ranilor: Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curata si a ingriji ranile.

Poate ajuta la ingrijirea pielii: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat ca exfoliant pentru piele si poate ajuta la indepartarea celulelor moarte de la suprafat

Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu
Bicarbonatul de sodiu are o serie de proprietati si poate fi folosit pentru diferite scopuri in afara tratarii arsurilor la stomac.

Deodorizant: Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute din frigider, din masina de spalat sau din alte locuri din casa. Poate fi adaugat in apa de spalat pentru a indeparta mirosurile neplacute de la haine sau in apa de clatit pentru a indeparta mirosurile neplacute din gura.

Detergent pentru vase: Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca detergent natural pentru vase. Poate fi adaugat in apa de spalat pentru a indeparta grasimile si murdaria de pe vase.

Curatenie generala: Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a curata masinile de spalat vase, dusurile, toaletele si alte suprafete din casa. Poate fi amestecat cu apa si aplicat pe suprafete pentru a le curata.

ATENTIE! Bicarbonatul de sodiu poate avea unele beneficii pentru sanatate, dar este important sa tii cont de faptul ca nu este o solutie universala si ca poate avea efecte secundare daca este consumat in cantitati mari sau in mod regulat.


Distribuie