Dulceața de pătrunjel previne infecțiile sau combate infecțiile deja existente, este recomandă pentru a întări sistemul imunitar și inima. De asemenea, se recomandă și în caz de dureri de ficat sau de rinichi.
Ingrediente, mod de preparare, mod de administrare
Pentru a pregăti această rețetă este nevoie de 1 kg rădăcină de pătrunjel, 1 kg zahăr, 5 lămâi și 750 ml de apă.
Rădăcinile de pătrunjel de taie rondele mici și se fierb în apă timp de 39 de minute împreună cu zahărul, pe foc mic.
Lămâile se toacă mărunt cu tot cu coajă (a se folosi lămâi eco) și se pun în vasul cu pătrunjel. Se amestecă și se lasă la fiert pentru încă 30 de minute.
Acest leac are capacitatea de a întări sistemul imunitar și cel cardiovascular și este eficient și în caz de tulburări de nutriție, de infecții și afecțiuni ginecologice, renale sau hepatice.
Se recomandă zilnic câte 3 lingurițe de dulceață diluate în ceai de gălbenele sau de coada-șoricelului, timp de 3-4 săptămâni. Se ia o pauză de 10 zile după care se repetă cura.