• Home
  • Știri
  • Rugaciune puternica pentru izbavirea de depresie, intristare si deznadejde

Rugaciune puternica pentru izbavirea de depresie, intristare si deznadejde

Rugaciune pentru izbavirea de depresie si de feluritele boli sufletesti

“Stapane Mult-Milostive, Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, vino si ma vindeca si pe mine, netrebnicul robul Tau. M-am indepartat de Tine, am ranit bunatatea si iubirea Ta. Pacatuit-am la cer si inaintea Ta, toata faradelegea am savarsit-o, aratatu-m-am lipsit de toata virtutea si sanatatea sufletului si a trupului. Slabanogit-a trupul meu, umplutu-s-a de rautati sufletul meu, slabit-a duhul meu. Stricatu-s-a voia mea, toate se inabusa si sufera inlauntrul meu, coboratu-m-am pana in iadul cel mai de jos.

Izbaveste-ma, Doamne, de apasarea si durerea sufleteasca, si de greutatea inimii care ma stapaneste cu dreptate. Savarsit-am tot felul de pacate care ma razboiesc, care fac chinul meu de nesuferit. Miluieste-ma, Doamne, ca eu singur sunt vinovat pentru aceasta pustiire si pieire a sufletului si a trupului meu.

Stapanitu-m-a iubirea de sine, inrobitu-m-a nepurtarea de grija, nimicitu-m-a lenevirea! Iarta-ma, Doamne, si vindeca netrebnicul meu suflet. Departeaza de la mine pe duhul cel rau care face de nesuferit sufocarea sufletului si a trupului meu. Tine departe de mine greutatea cea apasatoare din inima mea.

Slobozeste-mi sufletul si trupul de toata nepasarea, intristarea, plecarea spre pacatul firii, mahnirea, deznadejdea, nepasarea, nesimtirea, disperarea si amortirea cea aducatoare de moarte, caci eu de bunavoie am adus in sufletul meu toate acestea.

Iarta-mi, Doamne, marimea pacatelor, vindeca multimea patimilor mele!
Ajuta-ma ca sa nu Te intristez vreodata din pricina patimilor care stapanesc netrebnicul meu suflet. Ridica de la mine latul cel greu al pacatului, indeparteaza mereu pe tot vrajmasul si potrivnicul. impaca viata si sufletul meu, Doamne!

Curateste-ma de toata intinaciunea sufletului si a trupului, ca sa pot scapa de duhurile viclene, care mi se fac mie intuneric si bezna, deznadejde si chin. Ridica-ma din patul durerii si din asternutul rautatii. Apasarea si frica, si robia gandurilor indeparteaz-o de la mine! Doamne, faca-Se voia Ta, dupa cum doresti.

Bunavointa bunatatii Tale sa zdrobeasca pe vrajmasii mei si pe omul cel vechi cu patimile si cu poftele lui. Fie, Doamne, voia Ta spre mine, incat bucurandu-ma si veselindu-ma sa Te urmez fara tristete, cu fata vesela si sa Te slavesc, sa-Ti cant si sa Te binecuvantez intru toti vecii. Vino si intareste-ma cu puterea Ta proniatoare, ca sa Te preaslavesc si sa-Ti cant Tie, Domnului preamilostiv, impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant intru toti vecii. Tu esti aparatorul meu impreuna cu Preamilostivul Tau Parinte si cu Mangaietorul Tau Duh in intristarile care ma cuprind in toate zilele vietii mele.

Miluieste si iarta, Doamne, sufletul si trupul meu cel apasat si plin de rautate. Tu esti Bucuria si Lumina, invierea si Viata, Primavara si Pastele desfatarii noastre. Tu ai zis: tie iti vestesc ca: „Nu Ma voi departa de tine si nici nu te voi parasi”. Tu esti Cel Care Te-ai pogorat pana la „vistieriile iadului” cautand oaia cea pierduta, adica pe mine. Miluieste-ma, Doamne, pentru rugaciunile Preacuratei, Preabinecuvantatei Maicii Tale, Bucuria tuturor, cu puterea Cinstitei si de viata facatoarei Crucii Tale, cu ocrotirile cinstitelor, cerestilor, netrupestilor Puteri, cu rugaciunile Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, cu rugaciunile slavitilor si intru tot laudatilor Apostoli, ale maritilor si bunilor biruitori mucenici, ale Sfintilor si de Dumnezeu purtatorilor Parintilor nostri si pentru ale tuturor sfintilor Tai. Amin!”

Sava Aghioritul Ierom

Rugaciuni preluate din volumul “Patimi si depresie. Ce este si cum se vindeca depresia”


Distribuie