Tratamente naturiste împotriva cearcănelor

Medicii dermatologi spun că cearcănele nu pot dispărea în totalitate decât cu ajutorul chirurgiei estetice.

Cu toate astea, specialiştii oferă câteva soluţii la îndemâna oricui cu ajutorul cărora cearcănele pot fi micsorate foarte mult.

Sucul de castraveţi este remediul minune in acest caz.

Pentru a beneficia de efectul pozitiv al acestui remediu înmoaie două dischete demachiante în suc de castraveţi, pe care îl obţii după ce ai ras leguma şi ai stors-o, iar mai apoi pune-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze timp de 15 minute.

Muşeţelul este o plantă recunoscută pentru faptul că reducele nivelul stresului şi alungă stările de oboseală.

Această plantă este folosită şi în industria produselor de îngrijire a pielii şi are efecte şi în cazul cearcănelor. Astfel, este reconamdat să bei o cană cu ceai de muşeţel înainte de culcare.

De asemenea, poţi să introduci un plic de ceai de muşeţel nefolosit în apa minerală şi apoi să umezeşti două dischete demachiante cu ceai. Aplică-le pe ochi timp de 10 minute. Acest ritual poate fi făcut de două ori pe săptămână.

Cartofii pot reprezenta o soluţie naturală pentru diminuarea culorii vineţii de sub ochi.

„Cartoful conţine vitamina C şi amidon. Aceste substanţe vor albi pielea, astfel că lumina care se va reflecta pe faţa noastră va ‘pica’ altfel şi nu se va mai observa acea dungă colorată.

De fapt, amidonul din cartof nu decolorează pielea, numai că, pe moment, reduce din edem, iar zona respectivă se va dezumfla puţin”, explică dermatologul.

Astfel, pentru a scăpa de ceracăne cu ajutorul cartofului tot ce trebuie să faci este să tai cartoful crud în rondele şi să le aplici seara înainte de culcare.
Aceste rondele se păstrează pe ochi preţ de 15 minute. Acest procedeu trebuie repetat de cel puţin 3 ori pe săptămână.


Distribuie